Terug

 • Professionele schoonmaakartikelen
 • Gratis verzending vanaf € 75,-
 • 14 dagen retourrecht

Groene aanslag van algen verwijderen met azijn?

Filters

  • Biomos groene aanslag verwijderaar

  Biomos groene aanslag verwijderaar

  Biomos verwijdert groene aanslag van algen zonder te hoeven schrobben of een hogedrukspuit te gebruiken en kan worden toegepast op bijna elke ondergrond. Biomos laat een onzichtbaar impregneer laagje achter zodat de aanslag voorlopig niet terug komt.

  Biomos verwijdert groene aanslag van algen zonder te hoeven schrobben of een hog...

  € 32,95

  Vergelijk
  • Biogroen groene aanslag verwijderaar

  Biogroen groene aanslag verwijderaar

  Biogroen verwijderd groene aanslag van algen zonder te schrobben. Biogroen impregneert, is arbeidsbesparend, verdund niet schadelijk en werkt tot wel één jaar lang.

  Biogroen verwijderd groene aanslag van algen zonder te schrobben. Biogroen impre...

  € 49,75

  Vergelijk

Ieder (voor)jaar weer moet u de strijd aangaan met de groene aanslag die zich in de tuin gevormd heeft. Veel mensen gebruiken hier azijn voor. Maar of dit nu echt de beste oplossing is. U leest er hier meer over.

Waar komt die groene aanslag vandaag?

De groene aanslag die u ziet ontstaan zijn algen en mossen die in de koude regenachtige periode op vochtige en schaduwrijke plaatsen in uw tuin of op uw balkon ontstaan. Deze mossen en algen houden vocht vast en kunnen zich in de winter- en herfst tijd goed ontwikkelen. Deze groene aanslag kan zich in uw hele tuin ontwikkelen zoals op uw terras, uw balkon, uw inrit, op uw schutting en op uw tuinmeubels. Dit ziet er niet alleen lelijk uit, maar de groene aanslag kan ook verraderlijk glad worden en dus gevaarlijk zijn.

Natuurazijn of schoonmaakazijn tegen groene aanslag?

Veel mensen vragen zich af of ze beter natuurazijn of schoonmaakazijn kunnen gebruiken tegen groene aanslag. Schoonmaakazijn is op een synthetische wijze gemaakt en bevat vaak methanol producten. Schoonmaakazijn bevat zo’n drie keer zo veel azijnzuur als de natuurlijke versie. Natuurazijn zou van bacteriën van natuurlijke producten gemaakt zijn, maar dat is in praktijk lang niet altijd het geval.

Het advies is dan ook dat u geen schoonmaakazijn moet gebruiken voor het verwijderen van groene aanslag. U zult wel de groene aanslag doen verdwijnen maar u zal ook een forse aanslag doen op de rest van uw tuin. Het zal uw bestrating, flora en fauna zwaar beschadigen. Daarnaast is het de vraag of het gebruik van natuurazijn wel een juiste methodiek is om groene aanslag te verwijderen.

Waarom u beter geen schoonmaak- of natuurazijn kunt gebruiken voor het verwijderen van groene aanslag

Veel mensen gebruiken (natuur)azijn tegen groene aanslag omdat het prijstechnisch interessant is. Azijn is niet duur in de aanschaf en makkelijk te verkrijgen. Deze optie heeft echter wel een hoop nadelen:

 • Beïnvloeding PH-waarde van de natuur;
 • Niet alle elementen in de tuin zijn bestand tegen de ingrediënten van azijn;
  Het kan uw bestrating dermate beschadigen waardoor de groene aanslag weer sneller terugkomt.
 • Azijn heeft geen langdurige werking;
 • Het duurt lang voordat groene aanslag echt weg is;
 • Azijn heeft een specifieke geur.

Uitgebreid wil dat zeggen:

De planten en dieren die in uw tuin leven, gebruiken de grond als voedingsbodem. Deze grond heeft een bepaalde zuurgraad. Planten en dieren zijn gewend aan deze zuurgraad en zien dit als ideale omstandigheden. Samen vormen ze een natuurlijke kringloop die perfect op elkaar is afgestemd. Als u dit proces gaat beïnvloeden dus door schoonmaak of natuurazijn te gebruiken zullen deze planten en dieren ontregelt raken, beschadigen en sterven. Het proces verstoren kan dus behoorlijk wat te weeg brengen in uw zorgvuldig ingerichte tuin.

Wat ook belangrijks is dat niet alle oppervlakken bestand tegen schoonmaakazijn. Zeker tegels of straatwerk waar kalk in is verwerkt lopen veel schade op bij het gebruik van azijn. Azijn zal deze kalk namelijk oplossen. Dit zal niet alleen ten koste gaan de uitstraling, de tegel zal ruwer worden, maar zal er ook voor zorgen dat er weer snel nieuwe groene aanslag zal ontstaan.

Tot slot de geur, de arbeidsintensiteit en de werking. Het gebruik van azijn is een oplossing voor korte termijn. U bent even van de groene aanslag af, maar als het maar even donker en regenachtig is, is het snel weer terug en dan moet u weer opnieuw beginnen. Daarnaast moet u azijn in laten trekken. Dat kan even duren en daarbij komt een specifieke zure azijngeur vrij. Dat is niet lekker voor uzelf, maar ook niet voor uw omgeving.

Groene aanslag verwijderen met azijn?

De vraag is of uw groene aanslag dus moet verwijderen met azijn? Wat ons betreft zeker niet. Er zijn verschillende biologische groene aanslag reinigers zoals Biomos of Biogroen die ervoor zorgen dat uw met een minimale inspanning voor langere tijd af bent van deze aanslag zonder dat u uw bestrating, flora en fauna aantast. Klik hier om ons assortiment groene aanslag reinigers te bekijken.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
ThuisSchoonmaken.nl 9,1 / 10 - 2759 Reviews @ KiyOh