Terug

Tijdens de vakantieperiode (= tot medio september) zijn wij telefonisch minder goed bereikbaar dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak.

 • Professionele schoonmaakartikelen
 • Gratis verzending vanaf € 75,-
 • 14 dagen retourrecht

Het verwijderen van cementsluier

Filters

  • Ontkalker - Inhibitor Sanitair

  Ontkalker - Inhibitor Sanitair

  Inhibitor Sanitair lost kalk, cementsluier en roestvlekken op. Ideaal voor het reinigen van wasbakken, kranen, douchekoppen, (wand)tegels, (glazen)douchewanden, deuren etc. Inhibitor Sanitair beschadigt geen glas, rubbers of verchroomde delen.

  Inhibitor Sanitair lost kalk, cementsluier en roestvlekken op. Ideaal voor het r...

  € 5,95

  Vergelijk
  • HMK / Moeller Stone Care R55 / R155 Grondreiniger zuurvrij voordeelpakket

  HMK / Moeller Stone Care R55 / R155 Grondreiniger zuurvrij voordeelpakket

  HMK R55 / R155 is uitermate geschikt voor het reinigen van sterk vervuilde oude- en nieuwe kalkhoudende oppervlakken zoals natuursteen, kunststeen, graniet, marmer en tegels.

  HMK R55 / R155 is uitermate geschikt voor het reinigen van sterk vervuilde oude-...

  € 40,95

  Vergelijk

Wanneer tegels net geplaatst en ingevoegd zijn blijft er vaak een vervelende lastig te verwijderen (cement)sluier achter. Om deze te verwijderen gaat u als volgt te werk.

 1.  Onderzoek te allen tijde eerst of de te reinigen onderdelen kalkhoudend zijn om schade te voorkomen.

  Wanneer u kalkhoudende producten in de te reinigingen omgeving heeft zoals natuursteen doet u er verstandig aan om het product HMK R55 Grond- & Wandreiniger te gebruiken.

  Wanneer u geen kalkhoudende producten in de te reinigingen omgeving heeft kunt u de cementsluier het beste verwijderen met het product Inhibithor Sanitair. (Inhibithor Sanitair kunt u nadien ook gebruiken voor het kalkvrij houden van tegels, toiletten, wasbakken en kranen.)

  Vervolgens:

 2. Stofzuig of veeg de vloer zodat losliggend vuil het schoonmaken niet belemmerd.
 3. Vul twee emmers met (warm) water.
 4. Voeg aan één emmer voldoende reinigingsmiddel toe.
 5. Zet de wanden in met voldoende water met het reinigingsproduct door middel van een interieur- of sanitairspons. Laat de wand niet opdrogen. (U kunt in plaats van de interieur- of sanitairspons ook kiezen voor een handveger die water opneemt)
 6. Activeer nogmaals het reinigingsmiddel door nogmaals het te reinigen gedeelte met de interieur- of sanitairspons in te zetten / uit te wrijven.
 7. Trek de wanden zoveel mogelijk droog met een Raamwisser / Raamtrekker.
 8. Spoel de wand na met een schone glazenwasserspons. Gebruik hiervoor de emmer met alleen schoon water. 
 9. Droog de wand met een schone Basic of Original Microvezeldoek. 
 10. Indien er na het uitvoeren van bovenstaande handelingen nog kit en / of verfresten achterblijven kunt u deze eenvoudig weg krabben met bij voorkeur de Unger Glaskrabber / schraper. Zorg er altijd voor dat de ondergrond nat is en dat u voorzichtig te werk gaat.
 11. Verwijder het overtollige water van de vloer.

 

Tip:

U kunt deze handelingen ook uitvoeren op uw vloer. Gebruik dan eventueel een (hand)schrobber in plaats van de interieur- of sanitairspons.

Ziet u nog vervuiling? Controleer dan of deze nog gehecht zit aan de wand of vloer. Indien dit niet het geval is kunt u deze vervuiling eenvoudig verwijderen met een microvezeldoek. Wanneer dit wel het geval is dient u bovenstaande handelingen te herhalen met eventueel een hogere dosering schoonmaakmiddel. Wanneer u met Inhibithor Sanitair werkt kunt u deze (indien de ondergrond het toelaat) ook puur gebruiken.

Tip:

Dagelijkse reiniging na verwijderen van de cementsluier is in een handomdraai mogelijk met behulp van de Set Tegelwand & Glas Schoonmaken. Het dagelijks schoonmaken van uw vloer doet u eenvoudig en snel met de Set Vloeren Dweilen.

 

< terug

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
ThuisSchoonmaken.nl 8,9 / 10 - 2639 Reviews @ KiyOh