• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Onkruidverdelger (9)

Toepassing
Vervuiling
Imex Glyfosaat 3 Onkruidverdelger
€25,95
Sale
 IMEX Glyfosaat 3 Onkruidverdelger + Rugspuit
IMEX Glyfosaat 3 Onkruidverdelger + Rugspuit
€59,95 €54,95
Sale
 IMEX Glyfosaat 3 Onkruidverdelger + Drukspuit op wielen (Trolleysprayer)
IMEX Glyfosaat 3 Onkruidverdelger + Drukspuit op wielen (Trolleysprayer)
€69,95 €64,95
Primstar Gazon Onkruidverdelger
€20,57
IMEX Glyfosaat 2 Onkruidverdelger
€19,95
Toolland Drukspuit / Druksproeier 5 liter
€11,95
Toolland Drukspuit / Druksproeier 8 liter
€12,95
Sale
 Eurom Trolleysprayer - Drukspuit op wielen (16 liter)
Eurom Trolleysprayer - Drukspuit op wielen (16 liter)
€47,95 €43,95
Eurom Backpack - Rugspuit (18 liter) 1809
€31,95
Toon 1 - 9 van 9

Onkruidverdelger

Onkruid kan het terras, de bestrating en de tuin aardig ontsieren. Het is hardnekkig en keert tussen het voorjaar en het najaar snel weer terug, vooral in de zomermaanden. Onkruid nestelt zich overal, met name tussen de voegen van stoeptegels. Hierdoor is het soms zeer lastig te verwijderen, zelfs met het juiste gereedschap. Onkruidverdelger is uw partner in de strijd tegen onkruid. Bij Thuisschoonmaken.nl vindt u de beste producten tegen aantrekkelijke prijzen. Onze onkruidverdelger verwijdert vogelmuur, kleefkruid, paardenbloem en alle andere ongewenste wildgroei.

Het ontstaan van onkruid

We noemen het onkruid omdat het ongewenst is, voor de natuur zijn het gewoon wilde planten. Kenmerkend voor deze planten zijn dat ze zich snel vermeerderen en verspreiden. Ze stellen geen hoge eisen aan bodemsamenstelling of omgeving, waardoor onkruid werkelijk overal groeit. U komt het dan ook vaak tegen op het terras, het erf, in de voortuin en in het gazon. Onkruid groeit ook weelderig in de moestuin, in plantenbakken en op de composthoop. Op bepaalde plaatsen wilt u geen onkruid zien, omdat het ontsiert en voedingsstoffen uit de bodem trekt.

Het meest voorkomende onkruid is paardenbloem, boterbloem, vogelmuur, kleefkruid, ridderzuring, klaver en echte kamille. Daarnaast zijn er nog andere onkruidsoorten, namelijk de hardnekkige ereprijs en het akkerviooltje. Onze onkruidverdelger werkt effectief tegen de meeste soorten onkruid.

Onkruidverdelger voor het gazon

Tussen terrastegels en klinkers kunt u eenvoudig onkruid verwijderen met behulp van een haakvormig onkruidwiedertje. Het is belangrijk om onkruid zoveel mogelijk met wortel en al uit te graven, dit geldt vooral voor zevenblad en paardenbloem. Onkruid in het gazon is moeilijker te verwijderen, omdat u het gras zelf niet wilt beschadigen. Bij een pas ingezaaid gazon is onkruid een veelvoorkomend probleem. Niet alleen neemt het ruimte voor het nieuwe gras weg, ook kunt u het gazon niet continu belopen. Hierdoor krijgt het pas ingezaaid gazon namelijk niet de kans om goed te groeien.

Met behulp van onkruidverdelger verwijdert u al het vervelende onkruid uit uw gazon, grasveld of weide. Het werkt prima tegen onkruid en is veilig voor het gras, mits u de onkruidverdelger op de juiste manier gebruikt.

Onkruidverdelger, tegen welke soorten onkruid?

We hebben Primstar gazon onkruidverdelger in ons assortiment. Dit middel bestrijdt eenjarige tweezaadlobbige onkruiden. Zo werkt de onkruidverdelger tegen de veel voorkomende paardenbloem en boterbloem, maar ook tegen vogelmuur en kleefkruid. Heeft u veel last van ridderzuring, dat veel in gazons en weides voorkomt, dan is de Primstar onkruidverdelger het juiste middel hiertegen. Tegen ereprijs soorten en het akkerviooltje werkt de Primstar onkruidverdelger niet voldoende.

U mag de onkruidverdelger gebruiken bij een pas ingezaaid gazon. Dit kan vanaf het derde bladstadium, herkenbaar aan de groei van okselknop tot zijspruit. Op dat moment is het gras sterk genoeg om bestand te zijn tegen onkruidverdelger, en kan het middel effectief worden ingezet tegen onkruid. Uiteraard kunt de onkruidverdelger ook toepassen op volgroeide gazons, weides en grasvelden.

Toepassen van onkruidverdelger

U doet er goed aan een week voor het toepassen van de onkruidverdelger het gazon niet te maaien. Gebruik de onkruidverdelger alleen bij droog en windstil weer, bij voorkeur in maanden waarin het onkruid hard groeit. Het middel wordt bij voorkeur ’s avonds toegepast, waarbij u gebruik maakt van een spuit met een grote spuitdruppel.

Spuit geen onkruidverdelger op oppervlakken waaronder wortels van bomen en struiken te vinden zijn. Gebruik ook geen gieter om de onkruidverdelger te verspreiden, hierdoor kan er schade aan het gras ontstaan. Reinig de drukspuit of druksproeier direct na gebruik en verwijder resten onkruidverdelger. Laat het gazon een week rusten zonder dit te maaien.

Naast onkruidverdelger hebben we diverse drukspuiten en druksprays in ons assortiment. Deze zijn verkrijgbaar met een inhoud van 1 liter, 5 liter, 8 liter, 16 liter of 18 liter. De rugspuit is speciaal ontworpen voor het vernevelen van onkruidverdelger en andere bestrijdingsmiddelen, zoals deze ook door professionele hoveniers wordt ingezet. U vindt al deze producten in het assortiment van Thuisschoonmaken.nl.