Terug

  • Professionele schoonmaakartikelen
  • Gratis verzending vanaf € 99,-
  • Meer tijd voor jezelf

Hoe moet je microvezel wassen?

  • Door Laurens
  • Thursday 09 / 05 / 2024 0
Hoe moet je microvezel wassen?

Professioneel microvezelmateriaal moet je op de juiste manier wassen en daarmee zorg je ervoor dat je microvezel doeken en moppen zo lang mogelijk meegaan. Maar waar moet je allemaal op letten? Hierbij een paar belangrijke tips:

Kies een wasprogramma met voorwas
Kies bij voorkeur voor een wasprogramma met voorwas. Daarmee spoel je eerst het vuil uit de vezel en daarna was je de doeken en moppen mooi schoon. Het is ook verstandig om microvezel los van andere was te wassen en in een speciale waszak.

Gebruik nooit wasverzachter
Bij het wassen van microvezel materialen mag je nooit wasverzachter gebruiken. De grondstoffen in wasverzachters beschadigen de vezels onherstelbaar en daardoor gaat (een groot gedeelte van) het absorbtievermogen verloren.

Kies het juiste wasmiddel en dosering

Gebruik geen wasmiddel met bleekmiddel of optische witmakers (waspoeders bevatten bijna altijd dit). Zorg daarnaast voor exact de juiste dosering. Als je wasmiddel overdoseert verstopt de microvezel en neemt ook het absorptievermogen af.


Sinds kort hebben wij het speciale Ecodet Microvezel Wasmiddel op ThuisSchoonmaken.nl Dat voldoet precies aan alle eisen en zit in een handige doseerfles.

Bij vragen over wassen of microvezels mag je altijd contact met ons opnemen!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
ThuisSchoonmaken.nl 8.9 / 10 - 3379 Reviews @ KiyOh