Terug

  • Professionele schoonmaakartikelen
  • Gratis verzending vanaf € 99,-
  • Meer tijd voor jezelf

Coronavirus - COVID-19

Coronavirus - COVID-19

Wereldwijd grijpt het nieuwe coronavirus, Covid-19, in een razend tempo om zich heen. De symptomen van Covid-19, de ziekte die door het nieuwe coronavirus wordt veroorzaakt, zijn vergelijkbaar met een heftige griep. Toch wordt het steeds ingrijpender en wat kun je er tegen doen?

Hoe zit het precies?

Coronavirussen zijn gewone verkoudheids­virussen,” zegt arts en epidemioloog Anja Schreijer, hoofd algemene infectieziekten van de GGD Amsterdam. “Alleen zijn er ook bijzondere vormen van dat virus. Sars en Mers zijn bijvoorbeeld allebei ziektes die door een coronavirus worden veroorzaakt.” Aan dat rijtje kan nu ook Covid-19 worden toegevoegd.

Wat zijn de symptomen van Covid-19?

Het ziektebeeld van het coronavirus is te vergelijken met dat van een ernstige griep. Mensen krijgen vaak hoge koorts en hebben luchtwegklachten zoals kortademigheid of ze moeten hoesten. (longklachten) Mensen die het coronavirus oplopen, kunnen de ziekte Covid-19 krijgen.

Hoe verspreidt het virus zich?

Het is bekend dat het virus zich niet alleen van dier naar mens verplaatst, maar ook van mens op mens. Hoe dit precies gebeurt is niet bekend. Aannemelijk is dat het wordt overgedragen via kleine druppeltjes die bij het hoesten of niezen vrijkomen of door lichamelijk contact zoals het omhelzen, zoenen of elkaar een hand geven.

Welke maatregelen kun je nemen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan?

Met heel basale dingen, benadrukken RIVM en GGD, zoals regelmatig de handen wassen. Niet even snel, maar twintig seconden lang. Vergeet daarbij de plekken tussen de vingers en de nagels niet en droog de handen af met een papiertje. Hoesten of niezen moet in de binnenkant van de elleboog – en dan vaker de kleren wassen uiteraard. Het virus verspreidt zich immers via hoest- en niesdruppels. Kortom: goede hygiënische maatregelen volstaan. Het is belangrijk dat je gezond blijft! Al gaat dat advies natuurlijk altijd op. Dus:

  1. Was de handen enkele keren per dag met een goede handzeep.
  2. Desinfecteer de handen meerdere malen per dag met een krachtig handdesinfectiemiddel
  3. Reinig onderdelen in huis met een kant-en-klare desinfectiespray.
  4. Zorg voor hygiënische afdroog mogelijkheden, bij voorkeur papieren handdoekjes.


Bron: NOS.nl - volg hier hun liveblog.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
ThuisSchoonmaken.nl 8.9 / 10 - 3379 Reviews @ KiyOh