Terug

  • Professionele schoonmaakartikelen
  • Gratis verzending vanaf € 99,-
  • Meer tijd voor jezelf

De Re-belle microvezeldoek van Greenspeed nu verkrijgbaar bij ThuisSchoonmaken.nl

De Re-belle microvezeldoek van Greenspeed nu verkrijgbaar bij ThuisSchoonmaken.nl

Het populaire schoonmaakmerk Greenspeed en tevens een van de A-merken welke ThuisSchoonmaken.nl voert zet verder in op een circulaire schoonmaak en brengt een volledig circulaire microvezeldoek op de markt; de Re-belle microvezeldoek. Deze microvezeldoek bestaat uit 100% gerecycled materiaal en is 100% recyclebaar. De vooruitstrevende microvezeldoek gaat de strijd aan met afval in de schoonmaakindustrie en de vervuilende textielindustrie, een problematiek die hoog op de politieke agenda staat.

Re-belle rebelleert tegen vervuiling in de textielindustrie

De Re-belle microvezeldoek is anders, maar zeker niet inferieur ten opzichte van de klassieke microvezeldoek. In tegendeel, de slim gedesignde microvezeldoek helpt mee om vervuiling in de textielindustrie aan te pakken en de CO2-uitstoot te reduceren. Met 30.000 Re-belle microvezeldoeken bespaar je voldoende CO2 om met een wagen de volledige aarde rond te rijden. Dit werd onafhankelijk berekend door bAwear, een organisatie gespecialiseerd in milieu-impact calculaties in de textielsector. Elk jaar worden tonnen textiel geproduceerd, gebruikt en weer weggegooid. De productie van textiel leidt tot watervervuiling, CO2-uitstoot en bergen afval.

De Re-belle microveldoek doorloopt een circulaire cyclus, waardoor er zo min mogelijk afval overblijft na veelvuldig gebruik. Want in de circulaire economie wordt afval opnieuw grondstof. Dit sluit mooi aan bij het actieplan circulaire economie dat in 2021 door het Europees parlement werd goedgekeurd. Het plan bevat strenge maatregelen voor recyclage van textiel en materiaalgebruik en -verbruik.

> Direct bestellen

Een naam die tot de verbeelding spreekt

De Re-belle microvezeldoek helpt je om oppervlakken effectief schoon te maken, met een minimale hoeveelheid water, door de hoogkwalitatieve microvezel waaruit deze bestaat. De doek heeft een hoog reinigend vermogen, een grote absorptie en is minimaal 500 keer wasbaar. Deze kwaliteit werd ook vastgesteld via labotesten en praktijktesten door eindgebruikers.

Michel de Bruin – CEO Greenspeed:  “De schoonmaakbedrijven, die Re-belle al testten, zijn enorm enthousiast over de kwaliteit en kunnen niet wachten om Re-belle op grote schaal te gebruiken. Natuurlijk is het circulaire verhaal een enorme toegevoegde waarde voor onze klanten en de schoonmaakbranche in zijn geheel! Dit geeft Greenspeed een boost om onze toekomstvisie verder uit te dragen en meer mooie toekomstgerichte innovaties te ontwikkelen. Door Re-belle is, zoals bij onze detergenten, de kringloop voor microvezel volledig gesloten. Een echte doorbraak in de schoonmaak!”

Daarnaast ziet de microvezeldoek er ook wat anders uit. Het rebelse karakter is meteen zichtbaar! De Re-belle microvezeldoek heeft niet de herkenbare groene Greenspeed boord maar een witte rand. Deze keuze werd bewust gemaakt. Want door de lichte kleuren blijven de kleurstoffen minder zichtbaar en kan het recyclaat efficiënter ingezet worden voor een tweede leven. De doek is vervaardigd uit monomateriaal en is hierdoor volledig recyclebaar. Greenspeed bedacht Re-belle om de afvalberg te verkleinen zonder dat er in kwaliteit wordt ingeboet.

 

> Direct bestellen

100% een gesloten kringloop

Duurzaam is niet noodzakelijk gelijk aan circulair. Met Re-belle gaat Greenspeed een stapje verder en wordt de kringloop volledig gesloten. De doek wordt gemaakt uit gerecyclede PET zoals bijvoorbeeld petflessen. Lees hieronder hoe we van gerecyclede PET een microvezeldoek maken!

  • Stap 1: De gerecyclede PET wordt gereinigd en versnipperd. Nadien worden deze snippers gesmolten tot granulaat.
  • Stap 2: Het granulaat wordt verwerkt tot garen die op hun beurt tot stof worden gebreid.
  • Stap 3: Re-belle ontstaat en wordt vervolgens duurzaam verpakt.
  • Stap 4: Nadat Re-belle optimaal gebruikt is, wordt de doek opnieuw verzameld, gerecycled en verwerkt tot grondstof. Deze grondstof leeft voort in nieuwe producten zoals bijvoorbeeld kledingstukken, meubilair of een nieuwe petfles. En zo is de cirkel weer helemaal rond.

Voor de uiteindelijke recyclage van de doek, werken we samen met Frankenhuis. Het Nederlands bedrijf is specialist in de duurzame verwerking van textiel.

“Greenspeed contacteerde Frankenhuis al in een vroeg stadium bij de ontwikkeling van hun nieuwe microvezeldoeken. Ze wilden een product maken dat zo circulair mogelijk gerecycled kan worden. De Greenspeed producten passen niet alleen binnen de huidige lineaire technieken. Ook is Greenspeed klaar voor nieuwe innovatieve en circulaire recyclage oplossingen. Een perfect voorbeeld van ‘design for recycling’. Waren al onze klanten maar zo begaan met de waardeketen van textiel!“ - Mevr. C.L.J.M. (Tich) Vanduren – Co-owner/Partner Frankenhuis.

Met Re-belle introduceert Greenspeed een grote innovatie in de schoonmaakbranche. De microvezeldoek sluit beter dan ooit aan bij hun toekomstvisie van circulaire en gezonde schoonmaak.

 


> Direct bestellen

 


> Direct bestellen

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
ThuisSchoonmaken.nl 8.9 / 10 - 3379 Reviews @ KiyOh