Terug

  • Professionele schoonmaakartikelen
  • Gratis verzending vanaf € 99,-
  • Meer tijd voor jezelf

Geniet van een sprankelende tuin met schone tuinmeubelen!

Geniet van een sprankelende tuin met schone tuinmeubelen!

Nu de zomer voor de deur staat, is het tijd om je tuin op te knappen en klaar te maken voor gezellige avonden en momenten in de zon. In dit artikel delen we handige tips en trucs om je tuinmeubelen van Tuinmeubelshop in topconditie te houden, zodat je optimaal kunt genieten van het buitenleven. Of je nu een houten loungeset, een metalen tuintafel of een kunststof tuinstoel hebt, elk materiaal vereist een specifieke aanpak als het gaat om schoonmaken. Laten we eens kijken hoe je het beste kunt zorgen voor de verschillende soorten tuinmeubelen.

Houten meubelen

Houten tuinmeubelen hebben een fantastische uitstraling, maar vereisen wel wat extra zorg. Om ze schoon te maken, kun je een zachte borstel gebruiken om vuil en stof weg te vegen. Voor hardnekkige vlekken kun je een mengsel van warm water en een milde reiniger gebruiken. Zorg ervoor dat je het hout na het schoonmaken goed droogt om vochtproblemen te voorkomen. Om de natuurlijke kleur en glans te behouden, kun je de meubelen behandelen met een specifieke beschermende olie. Klaar is kees!

Metalen meubelen

Metalen tuinmeubelen zijn duurzaam en relatief eenvoudig schoon te maken. Je kunt stof en vuil afnemen met een klamvochtige microvezeldoek of spons. Indien wenselijk kun je een mild schoonmaakmiddel of een ontvetter gebruiken om eventuele vlekken te verwijderen. Spoel de meubelen af met schoon water en droog ze grondig af met een bijvoorbeeld microvezel droogdoek. Om roestvorming te voorkomen, kan het raadzaam zijn om met enige regelmaat een beschermende (was)laag aan te brengen.

Kunststof meubelen

Kunststof tuinmeubelen zijn zeer populair vanwege hun duurzaamheid en weerbestendigheid. Het schoonmaken ervan is relatief eenvoudig. Spoel de meubels af met water om los vuil te verwijderen. Gebruik vervolgens een mild schoonmaakmiddel en/of een zachte borstel om eventuele vlekken te behandelen. Spoel de meubelen grondig af en laat ze volledig drogen voordat je ze weer gebruikt. Het is ook een goed idee om de meubelen regelmatig te inspecteren op eventuele schade.

Stoffen bekleding

Hierbij is het belangrijk om vlekken snel te behandelen om ervoor te zorgen dat ze fris en vlekkeloos blijven. Voorafgaand aan het schoonmaken is het raadzaam om het etiket op de stoffen bekleding te controleren voor specifieke reinigingsinstructies. Voor algemene vlekken op stoffen bekleding kun je een milde reiniger of een speciale stoffen reiniger gebruiken zoals James Interieurreiniger. Breng het reinigingsmiddel aan op een zachte katoenen doek en dep voorzichtig op de vlek, zonder te wrijven. Werk van buiten naar binnen om te voorkomen dat de vlek zich verspreidt. Spoel de stof af met schoon water en dep het vervolgens droog met een schone doek. Het is aan te raden om de bekleding regelmatig te stofzuigen om stof en vuil te verwijderen. Een hulpmiddel om het juiste product te vinden bij de soort vervuiling vind je hier.

Succes!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
ThuisSchoonmaken.nl 8.9 / 10 - 3379 Reviews @ KiyOh