Terug

 • Professionele schoonmaakartikelen
 • Gratis verzending vanaf € 99,-
 • Meer tijd voor jezelf

Het effect van (natuursteen)vloeren impregneren

Het effect van (natuursteen)vloeren impregneren

Wil je graag tegels impregneren? Dat kan zeer zinvol zijn. Je kunt er niet alleen voor kiezen om je vloeren te impregneren, maar bijvoorbeeld ook om je wandtegels eens aan te pakken. Door een bescherm- en impregneerlaag aan te brengen, kan het vuil minder goed hechten aan de tegel. Dat is ideaal, want zo blijft het vuil en/of de vloeistoffen op de bescherm- en impregneerlaag liggen. Hierdoor is dit vuil eenvoudig te verwijderen. Wil je meer weten over hoe je je vloeren kunt impregneren? Lees dan gauw verder!

Het product om je vloeren te impregneren

Heb je een natuurstenen vloer? Dan is ons advies om ervoor te kiezen om altijd dit soort vloeren te impregneren. Het is belangrijk dat deze vloer wordt voorzien van een bescherm- en impregneerlaag. Het meest gebruikte product hiervoor is de HMK S34N Vlekstop van Moeller Stone Care. Dit product is een kleurloze impregneer die in de tegel trekt. Naast dit product zijn er ook kleurverdiepende bescherm- en impregneerproducten. Dit zijn varianten hierop: HMK S235 en HMK S242. Deze producten liggen meer op de tegel en zullen door het gebruik van uw vloer eerder slijten. 
 

Hoe kun je vloeren impregneren? 

Voordat je begint met het eerdergenoemde product om je vloer te impregneren of andere tegels, is het van belang dat je de vloerverwarming uitzet, mocht je deze hebben. Het is daarbij belangrijk dat je de ondergrond laat afkoelen tot de natuurlijke temperatuur. Zorg er ook voor dat je de vloer grondig schoonmaakt en hem goed laat drogen. Breng daarna de HMK S34N Vlekstop gelijkmatig met een zachte kwast of een roller met korte haren in een ruime hoeveelheid aan op de ondergrond. Zijn er ook sterk zuigende oppervlakken? Breng dit product na 24 uur dan opnieuw aan. Heb je zwakzuigiende vloeren? Dan kun je dit product verdunnen met verfverdunner (1:10). Verwijder de overtollige resten HMK S234 voor het indrogen volledig met een wisser of doek. De vloeistof- en vuilafstotende laag ontwikkelt zich na ongeveer 48 uur. 
 

Vloeren impregneren met andere producten 

Zoals eerder benoemd zijn er ook andere producten om je vloeren mee te impregneren. De HMK S242 verdiept niet alleen de kleur, maar geeft ook een zijdeglans en versterkt dan ook de structuur van het oppervlak. Eigenlijk heeft de HMK S235 dezelfde eigenschappen, maar dan zonder glans. De houdbaarheid van de werking is bij alle producten sterk afhankelijk van het gebruik en het onderhoud. Bij natuurstenen vloeren wordt aangeraden om de vloer ook regelmatig met HMK P324 te dweilen. Deze geeft ook voeding aan de vloer waardoor de bescherm- en impregneerlaag langer in tact blijft. Dit zijn dus handige producten om je vloeren te impregneren. Ben je benieuwd naar het hele assortiment om het proces vloeren impregneren tot een succes te brengen? Bekijk dan ons assortiment!

Reacties

 • Placeholder

  Gerrald van Veghel

  Sunday 18 / 01 / 2015 @ 22:24

  Dag Brian,

  Dat ligt een beetje aan de openheid van je vloer. Beton is over het algemeen vrij open. Ik verwacht niet de het product er volledig in zal trekken maar wel flink wat tot zich zal nemen. Heb toevallig zelf beton tegels geimpregneerd en daar trok de impregneer ook voor 2/3 in. Toen ik de tweede laag erover had gezet was het doel bereikt. Ik kan je niets anders adviseren dan een tegel of hoek van je vloer te proberen.

 • Placeholder

  Brian

  Sunday 18 / 01 / 2015 @ 14:07

  Beste
  Ik heb moeller s42 gebruikt en is verkeerd uitgevallen op mijn beton vloer heel vies olie achtig nu wil ik het volledig verwijderen hoe kan ik dat het beste doen ? Trekt de moeller s42echt in de vloer of gaat hij er op liggen ?
  Mvg brian

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
ThuisSchoonmaken.nl 8.9 / 10 - 3379 Reviews @ KiyOh