Terug

  • Professionele schoonmaakartikelen
  • Gratis verzending vanaf € 99,-
  • Meer tijd voor jezelf

Kerstdecoratie schoonmaken? 5 tips!

Kerstdecoratie schoonmaken? 5 tips!

Over 2 maanden is het alweer zover, kerstmis. Voor veel mensen wordt het alweer tijd om de kerstdecoratie onder het stof weg te halen en het huis weer in kerstsfeer om te toveren. Maar hoe zorgen we nou dat de kerstdecoratie ook een beetje schoon weer in ons huis (of buiten) kan gaan stralen? Er is niets vervelender wanneer je de kerstdecoratie van zolder haalt en alles nog onder het stof zit van vorig jaar. In dit artikel geven we 5 tips om je kerstdecoratie te poetsen.

Kerstdecoratie voor buiten

Niet alleen binnenshuis hebben we kerstdecoratie maar ook buitenshuis versieren we graag de tuin en voorgevel. Ook voor deze decoratie is het fijn als het schoon is. Zo zien we vaak ijspegel verlichting buiten aan de gevels. Voor deze decoratie kun je prima kiezen voor een natte microvezel doek en eventueel bij hardnekkig vuil kun je een allesreiniger toevoegen.

Afstoffen

Veel kerstdecoratie, vooral kerstballen, zijn erg broos en moeten zorgvuldig worden schoongemaakt. Voor deze broze ornamenten is het belangrijk om ze af te stoffen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een NanoPlus Nanodoek of een (make-up) kwast. Door de Nanodoek of kwast over het materiaal te halen, voordat je het uit- of inpakt, zorg je dat het altijd schoon de kast in gaat en ook weer schoon in je huis komt. Dit kost misschien wat meer tijd maar hierdoor is het wel altijd schoon.

Houten kerstdecoratie

Niet ieder materiaal is geschikt om met water en sop schoon te maken. Zorg ervoor dat je de kerstdecoratie die gemaakt is van hout niet met een sopje en water schoonmaakt. Bij materialen van hout kun je ervoor kiezen om deze schoon te maken met perslucht, daarna kun je het overtollige stof eraf vegen met een (Greenspeed) microvezeldoek. Heb je nou geen perslucht voorhanden, dan kun je ervoor kiezen om voorzichtig de stofzuiger te gebruiken.

Geschilderde kerstdecoratie

Bij decoratie met een beschildering kun je, net als bij hout, beter niet voor water kiezen om het schoon te maken. Dit kan namelijk de beschildering mogelijk beschadigen en dit willen we niet. Blaas het stof en vuil weg en gebruik tenslotte een microvezeldoek om het overige vuil te verwijderen.

Nepsneeuw

Leef jij je nou helemaal uit met nepsneeuw op de ramen voor de meest creatieve Winter Wonderland creaties? Het is een hele uitdaging om de ramen weer schoon te krijgen van de nepsneeuw. Hiervoor kun je het beste een professionele raamkrabber in combinatie met een emmer water met professioneel afwasmiddel gebruiken om deze spuitsneeuw van de ramen te krijgen. De sneeuw kan hardnekkige en vettige vlekken achterlaten maar met deze middelen krijg je het in mum van tijd weer schoon.

Ga jij binnenkort de kerstdecoraties weer ophangen? Nu weet je in ieder geval hoe je ze kunt schoonmaken. Fijne feestdagen!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
ThuisSchoonmaken.nl 8.9 / 10 - 3379 Reviews @ KiyOh