Terug

  • Professionele schoonmaakartikelen
  • Gratis verzending vanaf € 99,-
  • Meer tijd voor jezelf

Greenspeed Probio reinigingsproducten; hoe werken deze reinigers eigenlijk?

Greenspeed Probio reinigingsproducten; hoe werken deze reinigers eigenlijk?

Greenspeed heeft een assortiment met probiotische reinigers ontwikkeld die zorgen voor een optimale duurzame reiniging. Maar hoe werken probiotische reinigers eigenlijk?

Hoe werkt het?

Tijdens de reiniging met de Probio wordt een laagje probiotica (goede bacteriën) op het oppervlak achtergelaten. Deze goede bacteriën verwijderen organische vervuiling die anders aanleiding geeft tot geurvorming. De probiotica produceren enzymen. Die enzymen breken, zowel tijdens als na het reinigen, het microscopisch vuil af in kleine stukjes. Zo kunnen de probiotica de kleine stukjes opnemen en verteren als voeding. Doordat probiotica dagenlang doorwerken na reiniging, verlaagt de kans zeer sterk op aanwezigheid van slechte bacteriën en schimmels. Het resultaat: een microscopisch diepe reiniging en een langdurige absorptie van geurtjes.

Milieubevorderend

Wanneer de micro-organismen na gebruik opnieuw in het milieu terecht komen, dragen ze actief bij tot waterzuivering en het behoud van een natuurlijk microbe-evenwicht. Probiotica zijn dus niet enkel milieuvriendelijk, maar zelfs milieubevorderend!

Waarom probiotica?

Naast het groene aspect van deze detergenten zijn er nog andere voordelen ten opzichte van traditionele middelen.

  • Weg met geurtjes: De probiotische reinigingmiddelen bestaan uit miljoenen goedaardige bacteriën die organische vervuiling verwijderen. Ze zijn in staat om geurmoleculen te absorberen en verwijderen daarnaast ook stoffen die de slechte bacteriën omzetten in nare geurtjes. Probiotica werken dus zowel preventief als curatief!

  • Grondig en efficiënt: De probiotica (of goedaardige bacteriën) blijven dagenlang doorwerken na de reiniging, waardoor er een langdurige nawerking van de producten is. Hierdoor kunnen ze veel dieper tot in het oppervlak schoonmaken. Probiotica zijn bijvoorbeeld uiterst geschikt voor het reinigen van voegen en door het gebruik probiotica kunnen kalk en vetten zich minder goed hechten aan het oppervlak. Hierdoor kan de periodieke reiniging worden uitgesteld.
  • Safety first: In tegenstelling tot heel wat chemische reinigingsproducten zijn de probiotische producten heel veilig in gebruik. Deze middelen op basis van goedaardige bacteriën bevatten geen gevarensymbolen.
  • EU Ecolabel: De probio-lijn van Greenspeed voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van EU Ecolabel. Het is de eerste probio-range wereldwijd dat het EU Ecolabel behaalde.

> Bekijk hier alle Greenspeed Probio schoonmaakproducten

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
ThuisSchoonmaken.nl 8.9 / 10 - 3379 Reviews @ KiyOh