Terug

  • Professionele schoonmaakartikelen
  • Gratis verzending vanaf € 99,-
  • Meer tijd voor jezelf

ThuisSchoonmaken.nl; van professionals naar professionals.

ThuisSchoonmaken.nl; van professionals naar professionals.

OSS - Per 1 januari 2024 is ThuisSchoonmaken.nl overgenomen door Laurens, Alissa en Quintus Metternich (o.a. eigenaren van Spectro B.V. en iCleaning).


Een webshop voor consumenten met een professionele schoonmaakgedachte

De professionele manier van schoonmaken die we toepassen in ons schoonmaakbedrijf Nellen Schoonmaakdiensten riep vraag op bij medewerkers van onze opdrachtgevers vertelt Angel Nellen. Ze verschenen aan de deur van ons kantoor in Nuland met de vraag of ze ook zo’n makkelijk dweilsysteem of krachtige microvezeldoek, waarmee de medewerkers van Nellen schoonmaakten, konden kopen voor thuisgebruik. Tja, dat is toch lastig binnen een B2B organisatie waarin we geen particuliere verkoop met kassa of pin hadden. Zo heeft hij met Gerrald van Veghel, zijn toenmalige collega bij het schoonmaakbedrijf, besloten om middels een webwinkel te trachten de brug te gaan slaan naar de consumentenmarkt. Er bleek een grote vraag naar kwalitatief goede materialen en middelen waarmee ergonomisch, makkelijk, maar ook snel en grondig thuis kon worden schoongemaakt. Die vraag beantwoorden we al sinds 2011 met ThuisSchoonmaken.nl. Wat begon met enkele producten en bestellingen per week, is inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle webshop met een ruim assortiment aan professionele schoonmaakmaterialen, schoonmaakmiddelen en reinigingsmachines.

De afgelopen jaren hebben beide heren niet stilgezeten; inmiddels is Gerrald van Veghel alweer geruime tijd eigenaar van ABR Arbodienstverlening en heeft Angel Nellen verder gewerkt aan het uitbouwen van zijn schoonmaakbedrijf Nellen Schoonmaakdiensten en B2B groothandel Nellen Hygiëne Products. De groei van deze 3 organisaties maken dat er te weinig tijd overblijft om ook Thuisschoonmaken.nl verder te laten groeien. Daarom is het tijd om de focus weer toe te spitsen op hun corebusiness.

‘We hebben ontzettend veel geleerd van het opzetten en onderhouden van Thuisschoonmaken.nl maar ook van de service die de consument van een webshop verwacht’. Met enige weemoed kijken de heren terug naar het eerst verkochte pakketje die de koeriersdienst kwam ophalen en de vervolgens bereikte online resultaten. Ze zagen hoe eigenlijk de marketing die voor de consument geschikt was ook juist op het schoonmaakbedrijf toegepast kon worden. Van Veghel: ‘We zijn blij met de verkoop aan de familie Metternich, we moesten er niet aan denken dat er een koper kwam die geen affiniteit met de professionele schoonmaak zou hebben’.

Antwoord op vraag uit de markt

Metternich: ‘we ontvingen steeds vaker vragen of onze professionele producten ook thuis gebruikt mochten worden. Een begrijpelijke vraag, helaas is dit wettelijk niet zomaar toegestaan en vergen onze professionele middelen vaak ook extra uitleg voor de niet-professionele gebruiker’.

Met Thuisschoonmaken.nl® hebben we een mooi consumenten merk in handen waarmee we naar de toekomst ook een eigen schoonmaakmaterialen en middelen lijn in de markt gaan neerzetten. Die we zowel via de webshop als via wederverkopers zullen gaan aanbieden. Daarnaast gaan we een selectie van professionele reinigingsmiddelen aanbieden, maar dan met aangepaste etikettering en duidelijke gebruiksinstructies. Uiteraard blijft het huidige assortiment zoveel mogelijk bestaan en blijven we passende oplossingen bieden voor iedere schoonmaakklus.

Blijft in de regio

ThuisSchoonmaken.nl blijft wel in de regio! Het kantoor en magazijn zijn inmiddels verplaatst van Nuland naar Oss. Metternich: ‘Los van het adres zal de klant niets merken van de overname. De website en de service zijn super goed en dat zullen we zeker zo voortzetten’.

Internationale en zakelijke markt

Onze missie is om de komende jaren het platform verder internationaal uit te gaan rollen. Er was al verkoop naar het buitenland maar dankzij de internationale ervaring van de nieuwe eigenaren zal ThuisSchoonmaken.nl steeds verder geprofessionaliseerd en geïnternationaliseerd worden door een online platform van materialen en middelen te worden met passende uitleg en ondersteuning. Uiteraard met de daarbij horende passende webshopnamen, maar zal de Nederlandse markt altijd een “thuis” blijven.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
ThuisSchoonmaken.nl 8.9 / 10 - 3379 Reviews @ KiyOh