Terug

  • Professionele schoonmaakartikelen
  • Gratis verzending vanaf € 99,-
  • Meer tijd voor jezelf

Tips voor het schoonmaken van de badkamer in 5 minuten

Tips voor het schoonmaken van de badkamer in 5 minuten

Als je een van die mensen bent die niet graag de badkamer schoonmaakt en altijd een excuus vindt om het te laten liggen, kan deze gids je redding zijn. Door 5 minuten per dag te besteden kun je de badkamer schoonmaken en schoonhouden. Met deze tips, trucs en routines zul je de algemene schoonmaak van de badkamer om de 15 dagen kunnen doen en het zal je ook is minder tijd kosten. Het zijn allemaal voordelen! Dus, trek je schoonmaakhandschoenen aan, en laten we aan de slag gaan!

1. Bereid voor wat je nodig hebt (en vergeet afleidingen)

Om de badkamer effectief schoon te maken, moet je eerst de schoonmaakmiddelen die je gaat gebruiken voorbereiden. Je hebt nodig: een spons, twee doekjes, toiletreiniger, badkamerreiniger en een borstel voor de toiletten. Extra tip: zorg ervoor dat je mobiel op zacht staat, zodat je niet wordt afgeleid, zet een lekker deuntje op en wijdt 5 minuten (ja, slechts 5 minuten) aan deze taak. Het is makkelijker dan je denkt.

2. Het toilet

Spuit wat toiletreiniger in het toilet en verspreid het met de borstel. Laat het zitten terwijl je de rest van het toilet onder handen neemt. Veeg vervolgens met een doekje alle oppervlakken schoon: de deksels (boven en onder), het reservoir en de bodem. Laat de handgreep niet achter. Maak hem goed schoon en spoel hem door, want de stoom die hij produceert, verspreid darmbacteriën in de lucht.

3. Het bad of douche

Zeepresten, haren, dode huid, klinkt niet zo lekker, toch? Het is een grote broedplaats voor de groei van bacteriën en schimmels. Ideaal is het om het bad, het scherm en de bekleding na elk gebruik te ontsmetten of ervoor te zorgen dat de ruimte geventileerd wordt. Voor deze snelle reiniging spuit je gewoon wat badkamerreiniger op de spons en veeg je het bad of de douche schoon. Als je dit vaak doet, moet er niet te veel vuil ontstaan en moet het een stuk sneller gaan. Betreffende het douchescherm is het ideaal dat je, telkens wanneer je een douche neemt, het oppervlak van het scherm met een doek afveegt om de waterresten te verwijderen. Dit voorkomt dat er kalkaanslag ontstaat.

4. Schoonmaken van de wastafel en overig sanitair

Maak volgens dezelfde werkwijze als voor het bad het overige sanitair schoon. Maak de doek nat en breng een beetje badkamerreiniger aan. Ga snel over alle oppervlakken. Je hoeft niet veel tijd te besteden aan het verwijderen van de voorwerpen die erop liggen. Eigenlijk zou je de badkamer dagelijks opgeruimd en vrij van rommel moeten houden. Het schoonmaken gaat dan veel sneller en gemakkelijker.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
ThuisSchoonmaken.nl 8.9 / 10 - 3379 Reviews @ KiyOh