Terug

  • Professionele schoonmaakartikelen
  • Gratis verzending vanaf € 99,-
  • Meer tijd voor jezelf

Wasmachine schoonmaken? Zo doe je dat!

Wasmachine schoonmaken? Zo doe je dat!

Vind jij de geur van schoon wasgoed ook zo fijn? Dat wil je natuurlijk nog jaren zo houden. Je hebt de beste wasmachine in huis gehaald om regelmatig kleding en ander wasgoed schoon te maken, maar misschien verlies je hierdoor uit het oog dat dit apparaat zelf ook gereinigd moet worden. Met het juiste onderhoud voorkom je een heleboel problemen, zoals vies en stinkend wasgoed en verstoppingen. Heb jij enig idee hoe je dit eigenlijk moet doen? Wij hebben er meer informatie over!

Draai een heet wasprogramma

Het is verstandig om iedere maand een heet wasprogramma te draaien om je wasmachine schoon te houden en te ontdoen van vieze luchtjes. Zet de machine op een hete was van 90 of 95 graden en voeg wat azijn, soda of zelfs vaatwastabletten toe. Azijn is goed om vet, vuil en kalk te verwijderen, dus giet gewoon wat azijn in het wasmiddelbakje en draai de reinigingscyclus. Je kunt ook een halve kop soda in de lege trommel doen en weer die hete was draaien voor een vergelijkbaar resultaat. Heb je echt last van nare geurtjes? Gooi dan twee vaatwastabletten in het wasmiddelbakje en laat de machine een kookwas doen. Zo blijft je wasmachine fris en schoon. En kom je er echt niet vanaf? Dan is het misschien tijd
voor een nieuwe wasmachine. Vergelijk wasmachines om de beste keuze te maken! 

Maak de rubberen band, lade en wastrommel schoon

Naast het feit dat je iedere maand een heet wasprogramma moet draaien, is het verstandig om ook af en toe de rubberen band, lade en wastrommel te reinigen. Maak eerst de rubberen randen rond de deur schoon met een klamvochtige microvezeldoek. Dit is namelijk de plek waar zich vaak vet,  wasmiddelresten, huidschilfers en haren ophopen. Vervolgens haal je de zeeplade eruit en maak je deze goed schoon om vastzittende zeepresten te verwijderen. Spoel de lade grondig af met heet water om alle overblijfselen weg te spoelen. Wil je de wasmachine echt een diepe reiniging geven? Gooi dan een halve kop soda of een flinke scheut natuurazijn toe en draai je wasprogramma op 90 graden. De hoge temperatuur en het schoonmaakmiddel zorgen ervoor dat kalk, vet en vuil worden opgelost. Resultaat? Een wasmachine die lekker fris ruikt en schoon is!

Check de filter!

Daarnaast mogen we het filter niet vergeten. Deze kan namelijk makkelijk ophopen met vuil en andere resten. Hierdoor ontstaan er opstoppingen en dat wil je voorkomen. Je kunt dit  onderdeel gewoon uit de wasmachine halen door het klepje te openen. Het filter kun je schoonmaken met heet water en een schone microvezeldoek. Vergeet ook niet om de binnenkant schoon te maken!

Ontkalken

Tot slot moet je de wasmachine af en toe ontkalken. Kalkaanslag kan namelijk schadelijk zijn en bijvoorbeeld het verwarmingselement van je wasmachine beschadigen. Als gevolg zal de wasmachine meer energie nodig hebben om het water op te warmen en dat kost jou weer geld. Je hebt hiervoor een ontkalkingsmiddel nodig. Vervolgens moet je de wasmachine leeghalen en de instructies op de verpakking van het middel volgen. Giet de juiste hoeveelheid in het vakje waar je normaal gesproken wasmiddel in doet. Kies dan een programma van (minimaal) 60 graden. Is dat gelukt? Laat dan nog eenmaal een volledig programma draaien om eventuele restjes te verwijderen. Met deze tips kun jij je wasmachine
grondig reinigen en zo zul je er nog jarenlang gebruik van kunnen maken!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
ThuisSchoonmaken.nl 8.9 / 10 - 3379 Reviews @ KiyOh