Terug

  • Professionele schoonmaakartikelen
  • Gratis verzending vanaf € 99,-
  • Meer tijd voor jezelf

Zuinig op je interieur? Deze klussen mag je niet laten versloffen!

Zuinig op je interieur? Deze klussen mag je niet laten versloffen!

Regelmatig schoonmaken is belangrijk. Niet alleen omdat een schoon huis prettig is om in te wonen, maar ook omdat te veel viezigheid vervelende schade aan huis kan veroorzaken. Je bent waarschijnlijk zuinig op je woning, daarom is een huisverzekering echt een goed idee. Er zijn een aantal klussen die je niet mag vergeten om je woning zo lang mogelijk in goede staat te houden. Lees er hier meer over!

Lekkages verhelpen

Een koophuis verzekeren voorkomt dat je door schade aan je huis voor onverwachte kosten komt te staan. Weet wel dat schade door nalatigheid niet wordt vergoed. Als je in een oud huis woont, kan er bij zware regenval nog wel eens een lek ontstaan. Dit kan onder andere komen door een overdaad aan mos op het dak of een versleten plafond. Zet niet alleen een emmer onder het lek, maar laat ook direct iemand komen om de lekkage te verhelpen. Als je niks doet aan de lekkage, wordt het lek alleen maar groter en op een bepaald punt onbetaalbaar en niet meer te verhelpen.

Schimmel verwijderen

In oude huizen wil nog weleens schimmel ontstaan in hoekjes in de badkamer of keuken. Probeer dit regelmatig te verwijderen met een vochtplek reiniger. Schimmel is ontzettend slecht voor de luchtwegen en hoe meer de plek zich uitbreidt, hoe onmogelijker het gevecht tegen de schimmel wordt. Draag om je luchtwegen te beschermen altijd een mondkapje tijdens het verwijderen van de schimmel. Loskomende schimmel kan je longen aantasten en daar kan je ziek van worden.

De keuken ontvetten

Waarschijnlijk haal je na het koken altijd wel een doekje over het aanrecht en het fornuis, maar leer jezelf ook aan om de keuken eens in de week grondig te ontvetten. De olie in jouw pan spettert verder dan je zou denken en voor je het weet zit er aangekoekt vet in jouw keuken dat moeilijk te verwijderen is. Ontvet daarom ook regelmatig de muur achter het fornuis, de afzuigkap, tussen de fornuisknoppen en het randje aan de onderkant van je aanrecht. Ook de handvatten van je keukenkastjes mogen zo nu en dan ontvet worden. Een krachtige ontvetter voor in de keuken is bijvoorbeeld de ThuisSchoonmaken Super Cleaner en die vind je hier.

Voegen reinigen

De voegen van je tegels hebben eens in de zoveel tijd een goede reinigingsbeurt nodig, voor er geen weg meer terug is. Het reinigen van je voegen pak je het beste aan met een oude tandenborstel en een  mengsel van water en groene zeep. Tegenwoordig bestaan er ook speciale voegenreinigers in een spuitbus, een wat kostbaardere maar efficiënte oplossing, je vind hem hier.

Kortom: deze vier dingen mag je niet vergeten in jouw schoonmaakroutine, want als je dit teveel
laat versloffen is er op termijn geen weg meer terug. Vergeet dus niet lekkages te verhelpen, vet
en schimmel te verwijderen en regelmatig je voegen te reinigen.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
ThuisSchoonmaken.nl 8.9 / 10 - 3379 Reviews @ KiyOh