Terug

  • Professionele schoonmaakartikelen
  • Gratis verzending vanaf € 99,-
  • Meer tijd voor jezelf

Groene aanslag op tegels verwijderen

Groene aanslag op tegels verwijderen

Doordat we nu eenmaal een vochtig klimaat hebben in Nederland en België, hebben we veel last van groene aanslag. Ben je benieuwd hoe je groene aanslag op je tegels kunt verwijderen? In deze blogpost lees je alles over hoe je groene aanslag op tegels kunt verwijderen. Deze aanslag vind je helaas niet alleen op je tegels, maar ook op de muren, schuttingen, tuinmeubels, tuindecoratie, tuinhuisjes en daken.

Tuin verzorgen door groene aanslag op tegels te verwijderen

Niets vervelender dan dat alles in je tuin groen wordt van de algen waarna ook mos begint te groeien. In bossen of in natuurlijke tuinen is het best mooi, maar dat geldt vaak niet voor diverse onderdelen in je eigen tuin. Wij snappen dan ook dat je graag groene aanslag op de tegels wilt verwijderen. Groene aanslag geeft vaak een vervelend en onverzorgd uiterlijk. Op looppaden kan het op den duur zelfs gevaarlijk glad worden door algen en mossen.
 

Reden genoeg om de groene aanslag op je tegels te verwijderen. Het is handig om in het voorjaar te starten met de groene muren, de groene tuinmeubelen, het groene straatwerk en dergelijken en deze goed af te schrobben of met de hogedrukreiniger af te spuiten. Het is wel zwaar en vies werk met helaas maar een tijdelijk effect, maar gelukkig kunnen we je ook een oplossing geven met een langdurig effect.
 

Oplossingen om groene aanslag op je tegels te verwijderen 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een geschikte oplossing om groene aanslag op uw tegels te verwijderen? Dan kun je het best kiezen voor Biogroen of Biomos. Deze producten kun je het best gebruiken door alle groene onderdelen in je tuin in te spuiten hiermee in combinatie met water. Dit gaat ook een stuk makkelijker dan wanneer je gebruikmaakt van alleen een hogedrukreiniger. Voordat je begint moet je eerst alle losliggende vervuiling verwijderen, vervolgens los je het betreffende product op in water en spuit je deze royaal in met behulp van een sprayflacon, lage drukspuit, rugspuit of trolleysprayer op het betreffende oppervlak. Spuit zo royaal dat het oppervlak minimaal 10 minuten nat blijft. Deze producten hebben namelijk even de tijd nodig om op de algen en groene aanslag in te werken. Vervolgens doet het weer de rest. Zon versterkt de werking en regen (niet binnen 6 uur na het inspuiten) spoelt de resten weg. Het is zelfs bekend dat mossen wanneer ze doordrenkt zijn geweest met Biogroen of Biomos afsterven.
 

Langdurig groene aanslag op tegels verwijderen

Het voordeel van Biomos en Biogroen is dat deze producten een bijzonder langudirge werking (impregneert) hebben waardoor de groene aanslag en algen voor een zeer lange tijd weg blijven. Met een hogedrukreiniger of met zure producten (bijvoorbeeld schoonmaakazijn) ruw je het oppervlak op, waardoor de basis voor een nieuwe laag groene aanslag, algen en mossen steeds beter worden. Dit zorgt er dan ook weer voor dat je steeds vaker aan de slag kunt om groene aanslag op je tegels te verwijderen. De groene aanslagreinigers kun je het gehele jaar door gebruiken. Let op: gebruik deze producten echter niet voorafgaand aan een regenbui of met vorst. 

Zowel Biomos als Biogroen zijn producten welke exact dezelfde hoeveelheid werkzame stoffen hebben en werken hierdoor ook exact hetzelfde. Het prijsverschil zit hem voornamelijk in de merknaam en de verpakkingsgrootte. Biomos zit verpakt in flessen van 1 liter en Biogroen in flessen van 2 liter of cans van 5 liter.
 
Ben je benieuwd naar resultaten wanneer je deze producten gebruikt om groene aanslag op je tegels te verwijderen? Bekijk dan onze voordelig geprijsde groene aanslagreinigers, handige toebehoren en impressiefoto's. 

Reacties

  • Placeholder

    jerry

    Thursday 15 / 10 / 2015 @ 20:44

    Gebruik het al ongeveer 8 jaar. Doet zijn werk goed.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
ThuisSchoonmaken.nl 8.9 / 10 - 3379 Reviews @ KiyOh