Terug

 • Professionele schoonmaakartikelen
 • Gratis verzending vanaf € 99,-
 • Meer tijd voor jezelf

Professionele microvezeldoekjes: hoe werkt het?

Professionele microvezeldoekjes: hoe werkt het?

Microvezeldoekjes: ook wel wonderdoekjes genoemd. In de professionele schoonmaak doken zij voor het eerst op rond 1994. Voor de consument zijn de microvezeldoekjes het meest bekend geworden via schoonmaakparty's bij de mensen thuis. Waarom worden deze microvezeldoekjes ook wel wonderdoekjes genoemd? De reden is eenvoudig. Deze doekjes maken het mogelijk om zonder toevoeging van schoonmaakmiddelen toch een schoon en streeploos resultaat te krijgen.

Hoe werken microvezeldoekjes?micrcovezeldoekjes

Duizenden kleine weerhaakjes in de microvezeldoekjes schrapen het vuil van het schoon te maken oppervlak. Door het hoge absorberende vermogen zuigen (en prikken) ze vet en vuil naar binnen en houden het stevig vast. Daardoor is het onmogelijk om het vuil met de hand eruit te spoelen. Pas wanneer je deze microvezeldoekjes uitgebreid wast in de wasmachine, zal het vuil volledig uit het doek en/of de mop verdwijnen. Wil je een van onze microvezeldoekjes bestellen? Dat kan hier!


Hoe kun je microvezeldoekjes het best gebruiken?

Droge doeken, moppen of dusters worden gebruikt om stof gemakkelijk te verwijderen of om glas of glanzende onderdelen op te wrijven. Vochtige doeken of moppen worden gebruikt om overige vervuiling te verwijderen. Hiervoor hoef je geen emmers met water meer te vullen. De microvezeldoekjes of moppen licht bevochtigen met een spuitflacon of plantenspuit is voldoende. Wanneer een van de microvezeldoekjes vervuild zijn, is het van belang dat je deze niet gaat uitspoelen en droogwringen, maar juist een schone pakt. Bekijk hier de demovideo.


Ditzelfde geldt ook voor de microvezel vloermoppen. Echter is hiervoor een handige speciale dweilsteel ontworpen. Door deze steel met water te vullen, kun je met één druk op de knop de vloer bevochtigen om vervolgens met de microvezelmop de vloer te dweilen. Klik hier voor meer info over deze manier van vloeren schoonmaken.


Geen strepen meer met deze microvezeldoekjes

Een bijkomend voordeel van het schoonmaken met microvezeldoekjes en water is dat deze geen waas achterlaten na het schoonmaken. Een waas wordt immers vaak veroorzaakt door overblijfselen van schoonmaakmiddelen. Dus voortaan een streeploos resultaat met een van onze microvezeldoekjes. 
 

Wassen: Microvezeldoek Greenspeed Original

Zoals geschreven kunnen de vuile microvezeldoeken en moppen vervolgens met de bonte was mee gewassen worden (maximaal 60° C en zonder wasverzachter). De microvezeldoekjes kunnen eventueel direct na het wassen (dan zijn ze nog klamvochtig) worden gebruikt. Let wel op het volgende: het wassen mag absoluut niet met wasverzachter gebeuren. Wasverzachter vult namelijk de poriën op waardoor het absorptievermogen sterk afneemt. Hetzelfde zal gebeuren als je reinigingsmiddelen toevoegt bij het schoonmaken.


Hoe vouw je microvezeldoekjes?

Door een doek in vieren te vouwen (of zelfs verder) heb je 8 of 16 schone kanten. Wanneer een kant vervuild is neem je een schone kant. Wanneer alle kanten vervuild zijn, pak je een van de schone microvezeldoekjes. Door de doeken niet meer te spoelen in een emmer water, blijven de bacteriën in het doek en worden zij niet verplaatst naar het water in de emmer of vervolgens via de doek verplaatst naar een ander te reinigen onderdeel.
Vouwinstructie 

Ervaar het gemak van microvezeldoekjes

Het niet meer hoeven wringen is voor veel mensen al een genot, zelfs voor personen met atrosse of reuma is het nu mogelijk om weer zelf schoon te maken met deze microvezeldoekjes. Het niet meer hoeven tillen van zware emmers water maakt het werk ook veiliger en lichter. 


Microvezeldoekjes beter voor het milieu?

Geen schoonmaakmiddelen gebruiken is per definitie beter voor het milieu. Wanneer je niet de wasmachine laat draaien voor een paar doeken en moppen, maar deze bij de bonte was mee laat wassen, bespaar je ook nog eens een boel water!


Nooit geen reinigingsmiddelen meer? 

Er blijven helaas altijd onderdelen die we niet met alleen microvezel schoon kunnen maken. Kalk en extreme vetten moeten we toch blijven oplossen met een reinigingsmiddel. Polijsten zullen we met een pasta of crème moeten doen. Schimmel verwijderen (bijvoorbeeld in de badkamer) lukt niet met alleen microvezel, maar zal met ondersteuning van een weer of vochtplekken reiniger op basis van chloor verwijderd dienen te worden. 


Zijn microvezeldoekjes duur? 

Zoals bij veel producten geldt: goedkoop is duurkoop! Het proces om een goede microvezel te maken en deze in doeken of moppen te verwerken is lastig en vergt redelijk wat tijd. Goede microvezeldoekjes of -moppen kunnen tussen de 400 en 600 keer gewassen worden voordat ze hun reinigingskracht verliezen. Goedkopere varianten werken al na tien wasbeurten niet meer. Bezuinig dus niet op kwaliteit.


Microvezel maakt schoonmaakwerk lichter, makkelijker en beter, mits juist toegepast en wanneer er een goede kwaliteit microvezel gebruikt wordt. Doordat er geen reinigingsmiddel meer gebruikt hoeft te worden, is er een forse besparing mogelijk op het dagelijkse schoonmaakwerk en is het beter voor het milieu. Wil je toch nog meer informatie over microvezeldoekjes en dergelijken? Neem dan contact met ons op!
micrcovezeldoekjes 

Reacties

 • Placeholder

  Gerrald van Veghel

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 10:20

  Beste,

  Kijk eens hier:
  https://www.thuisschoonmaken.nl/nl/wiro-universele-reinigingssteen-inclusief-2x-spons.html

  Een zeer prettige, neutrale en niet agressieve reiniger voor het reinigen van inductiekookplaten.

 • Placeholder

  Bo Jane

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 01:33

  Hoe kun je het best de inductie plaat schoonmaken. Ik lees gevoelige objecten zoals spiegels mogen niet met micro doekjes maar hoe zit dit dan met de inductie en soms is het nodig dat je daarvoor een reinigings middel gebruikt. Hoe pak je het dan aan wel een micro doekje of geen doekje

 • Placeholder

  Gerrald van Veghel

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 11:11

  Inderdaad, in een badkamer kan het makkelijk zijn om ondersteuning in te zetten in de vorm van chemicaliën.
  Ik adviseer daarbij een wat dunnere microvezeldoek welke je makkelijk kunt uitspoelen en wringen.

  Kijk maar eens hier: https://www.thuisschoonmaken.nl/nl/stretch-profi-microvezeldoek-blauw.html

  Voor wat betreft de vloer;
  Wanneer je op de juiste manier werkt met microvezel worden bacteriën verwijderd. Dit betekent niet dat je ook aan het desinfecteren bent.
  Door de doeken op een juiste temperatuur te wassen, doodt u wel de bacteriën die in de doek verzameld zijn.

  Chloorproducten worden vaak als bacteriedodend gezien. Hier zit een kern van waarheid in. Echter zijn deze producten zo milieubelastend dat het verstandiger is om het gebruik hiervan te minimaliseren. In een normale omgeving is bij een regelmatige schoonmaak desinfecteren onnodig. Je kunt er beter voor zorgen dat bacteriën zich niet aan de onderdelen kunnen hechten. Zorg er dan ook altijd voor dat kalk en vet verwijderd is.

  Hoop je hiermee wat op weg te hebben geholpen.

  Mvg. G. van Veghel
  ThuisSchoonmaken.nl

 • Placeholder

  Tj

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 12:07

  Hallo,
  Welke doeken adviseren jullie om de badkamer mee schoon te maken? Want in een badkamer worden wel chemische middelen toegepast waar de microvezeldoek niet geschikt voor is.

  Tevens ook een vraag: microvezel vloerdoek moet een vloer ook met alleen water gereinigd worden? Is dat wel hygiënisch?

 • Placeholder

  Gerrald van Veghel

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 19:13

  Beste Masja,

  Het reinigen met microvezeldoekjes maakt prima schoon en neemt een boel bacteriën/micro organismen op. Echter zal het bacteriën/micro organismen niet doden. Daarvoor kun je een desinfectie product inzetten.

  Kijk bijvoorbeeld eens naar het product:
  https://www.thuisschoonmaken.nl/nl/lacto-des-desinfectiespray-500-ml.html

  of dit product:
  https://www.thuisschoonmaken.nl/nl/desinfect-80s-desinfectiemiddel.html

  Mocht je nog vragen hebben dan verneem ik die graag.

  Mvg. G. van Veghel
  ThuisSchoonmaken.nl

 • Placeholder

  Masja van Veen

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 08:56

  Is het gebruik van enkel een microvezeldoekje, ( evt. gedrenkt in water) genoeg om deurklinken, lichtknoppen, bureaus ed. te desinfecteren tegen het Coronavirus?

 • Placeholder

  Gerrald van Veghel

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 12:58

  Ja hoor dat is mogelijk. We adviseren u daarvoor de volgende twee kleinere varianten te bekijken:

  https://www.thuisschoonmaken.nl/nl/greenspeed-microvezeldoek-18-x-13-cm-blauw.html

  en / of

  https://www.thuisschoonmaken.nl/nl/set-smartphone-tablet-schoonmaken.html

  Mocht u nog vragen hebben dan vernemen wij die graag.

  Met vriendelijke groet,
  Team ThuisSchoonmaken.nl

 • Placeholder

  Jacob van Welie

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 12:52

  Kan ik microvezeldoekjes ook gebruiken voor bv horloge te poetsen bv Rolex

 • Placeholder

  Gerrald van Veghel

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 16:24

  Beste,

  Nee hoor. Deze doekjes zijn de kleinere variant van de Greenspeed Glasdoek. Het enige verschil is de afmeting. We raden u aan enkele en alleen water te gebruiken. Voor het schoonmaken van uw tablet etc. in combinatie met een goede microvezeldoek is dat voldoende.

 • Placeholder

  Ceciel Homan

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 10:51

  Ik zie in jullie webshop aparte microvezeldoekjes voor smartphone en tablet. Is er een verschil met andere doekjes? Zo ja, wat is het verschil. Ik werk in de thuiszorg. Moeten we de tablet alleen met de doek schoon maken of ook een schoonmaakmiddel/desinfectie gebruiken (alcoholdoekjes).

 • Placeholder

  Gerrald van Veghel

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 14:04

  Dag Gerdine,

  Inderdaad dat is juist. Het advies is om microvezelproducten te gebruiken met alleen water. Schoonmaakmiddelen zullen ervoor dat deze vezels verzadigd raken en wellicht ook tegen elkaar plakken waardoor ze hun reinigende werking verliezen of zullen verminderen. Daar waar je echt niet buiten reinigingsmiddelen kan (vette keuken of een badkamer vol kalk) adviseren we eerst een reinigingsproduct op het te reinigen oppervlak te gebruiken.

 • Placeholder

  Gerdine

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 15:47

  Ik heb kortgeleden gewerkt als schoonmaker.
  Ik moest de microvezeldoeken insprayen met schoonmaakmiddel, ik mocht ze niet uitspoelen met water tussendoor. Maar volgens u mag dit niet samen met schoonmaakmiddel gebruikt worden?

 • Placeholder

  Gerrald van Veghel

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 18:13

  Beste,

  Als de microvezel van professionele kwaliteit is verwacht ik dat de witte draadjes van de katoenen handdoeken zijn. Microvezels, en zeker in de professionele vorm, kunnen namelijk een temperatuur van 90 graden makkelijk aan.

 • Placeholder

  Maarten Pieters

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 18:08

  vraagje?
  We hebben onze (voornamelijk katoenen) handdoeken gewassen samen met wat microvezeldoekjes ,die blijkbaar maar op 60 graden mochten gewassen worden , aan 90 graden. Gevolg alles hangt vol kleine witte draadjes/vezeltjes! Zijn deze afkomstig uit de microvezeldoek of eerder uit de katoen? Als deze uit de microvezel komen is het allicht niet zo goed die handdoeken nog te gebruiken want op die manier krijgen we dus overal microvezels op en dus ook op onze voeding...

 • Placeholder

  Gerrald van Veghel

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 11:38

  Nee, helaas. We waren wel met ons demo team aanwezig op de 50 Plus beurs.

 • Placeholder

  Kuiper

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 15:28

  Stonden jullie ook
  Op
  De huishoudbeurs

 • Placeholder

  Gerrald van Veghel

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 13:19

  Beste Gerbrand,

  De doekjes kunnen gemiddeld 200 maal gewassen worden alvorens zij reinigingskracht verliezen. Bij twee wekelijks gebruik / wassen is dit dus ongeveer 2 jaar.

  Mocht je nog vragen hebben hoor ik dat graag.

 • Placeholder

  Gerbrand Lankhaar

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 10:06

  een vraag

  hoelang gaat een microvezel doekje mee bij intensief gebruik

 • Placeholder

  Gerrald van Veghel

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 21:22

  Het gescheiden wassen is te allen tijde het meest hygiënisch. Echter wanneer het kleine hoeveelheden betreft kun je er voor kiezen om het gezamenlijk of zelfs met de overige was te wassen. Zorg er wel voor dat je een programma kiest met een lange spoeling, zodat de doeken goed doorspoeld worden.

 • Placeholder

  Petra wiegman

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 01:01

  Op mijn werk in verzorgingshuis gebruiken we ook greenspeed dweilen en rode en blauwe microvezeldoekjes.rood sanitair blauw voor interieur.
  Ik stop dit gezamelijk daar in de wasmachine op 60 gr met klein beetje waspoeder.
  Volgens mijn collega is beter om de dweilen en de doekjes apart te wassen vanwege hygiene is dit zo?
  En mag hier ook ander goed bij in bv keukenhanddoeken theedoeken schorten?

 • Placeholder

  Els

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 22:27

  Na veel goedkope microvezel doeken gebruikt te hebben toch maar eens wat Greenspeed doeken gekocht. En het verschil is van dag één al merkbaar, die goedkope doeken komen er bij mij niet meer in.

 • Placeholder

  Angel Nellen

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 11:02

  Beste Syl,

  Dit is een veel gehoorde vraag. Geur geeft altijd een beleving van schoon. Nu is de geur echter van veel zaken afhankelijk en vaak tijdelijk. Momenteel zijn wij bezig met de ontwikkeling van een luchtverfrisser die de geur niet alleen neutraliseert maar er ook voor zorgt dat er een prettige geur achterblijft. Dit zal nooit op alle gebieden toegepast kunnen worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan urine geur welke in voegen en tegels is getrokken. Om u vraag goed te kunnen beantwoorden zullen we dan ook meer van uw situatie moeten weten. Wij horen graag van u.

 • Placeholder

  Syl

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 23:38

  Even een vraagje, dat de doekjes goed schoonmaken ben ik van overtuigd. Maar hoe krijg je nare geurtjes weg als je alleen met water mag schoonmaken? Is daar iets voor? Ik werk in een verpleeghuis waar we ook met microvezel werken maar de geur blijft...

 • Placeholder

  Jos Veenstra

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 08:12

  Goedkoop is duurkoop, dit geld ook voor microvezeldoeken voor mij alleen nog maar de original microvezeldoeken van Greenspeed alleen dan weet ik zeker dat mijn microvezeldoeken ook als microvezel doeken blijven werken.

 • Placeholder

  Lucas

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 20:14

  Ideaal deze site vooral voor Hygiëne en schoonmaken van het huis met verzorging voor school!

 • Placeholder

  Harry de Graaf

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 11:52

  Iemand heeft mij Thuisschoonmaken aangeraden en ik wil dat ook graag aan de rest van Nederland doen. De microvezeldoeken werken erg prettig.

 • Placeholder

  Karin

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 10:05

  Ideaal! Ik had al van enkele vriendinnen gehoord dat het toch wel een stuk makkelijker en sneller schoonmaakt, maar ik heb het nu zelf kunnen ondervinden. Ik heb meteen nog een setje microvezeldoeken besteld.

 • Placeholder

  Aletta Goossens

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 15:56

  Dat is nog eens wat anders dan wat ik eerst had. Spaart me een hoop geld nu ik geen schoonmaakmiddelen meer hoef te gebruiken. Helemaal top!

 • Placeholder

  Ellen van der Steen

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 15:18

  De microvezeldoeken werken super. Ik raad het echt iedereen aan :D

 • Placeholder

  Sjan van Amstel

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 12:49

  Echt een super systeem dat microvezel. Schoonmaken zonder schoonmaakmiddelen werkt echt heel fijn. Ik heb net ook een dweilsysteem besteld!

 • Placeholder

  Anita

  Saturday 01 / 11 / 2014 @ 23:04

  Via deze site de greenspeed sprenklersteel aangeschaft en wat microvezel doekjes. Wij hadden veel problemen met onze tegels van de keuekenvloer. Hierop waren vlekken die we met geen mogelijkheid wegkregen, na 4 jaar was ik radeloos. Na telefonisch persoonlijk advies gehad te hebben zijn we weer eigenaar van een schone vloer. Echt ongelooflijk! Een kwestie nu van bijhouden met alleen water! Niks geen dure of agressieve middelen meer voor ons. En nu ruikt het huis niet meer naar schoonmaakmiddel ... en toch voelt het 100x schoner! , de vloeren zijn ook heel snel droog wat met kleine kinderen heel prettig is. hartelijk dank team van tuisschoonmaken.nl voor de tijd, tips, trucs en geweldige spullen

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
ThuisSchoonmaken.nl 8.9 / 10 - 3379 Reviews @ KiyOh