Terug

 • Professionele schoonmaakartikelen
 • Gratis verzending vanaf € 99,-
 • Meer tijd voor jezelf

Tegelvloer schoonmaken met professionele middelen

Tegelvloer schoonmaken met professionele middelen

Het schoonmaken van een tegelvloer kan afhankelijk van het soort tegen best een flinke klus zijn. Gladde tegels zijn vrij eenvoudig maar wanneer u wat ruwere tegels heeft wordt het wat lastiger. Hier kunt u niet makkelijk overheen moppen en er worden vaak per ongeluk wat stukken overgeslagen. Toch is het mogelijk om elk soort tegelvloer goed schoon te krijgen. Het is gewoon erg belangrijk om hierbij de juiste schoonmaakmiddelen en materialen te gebruiken. Lees verder en dan vertellen wij u hier meer over. Zo weet u wat u kunt gebruiken om een prachtig schoon resultaat te krijgen waardoor het harde werk echt beloond wordt.

De juiste middelen kiezen

Wanneer u een tegelvloer heeft is het belangrijk om middelen te kiezen die bijdragen aan het onderhoud van het materiaal. Als u een simpel sopje gebruikt en dit niet goed afspoelt kan het zijn dat de tegels met de tijd iets verkleuren. Dit moet natuurlijk voorkomen worden. Maak daarom gebruik van middelen die speciaal geschikt zijn voor het materiaal van uw vloer. U kunt dit simpelweg lezen bij de producten zelf. Het is dus erg eenvoudig om een goed middel te kiezen.

Dweilen of schrobben

U heeft met vloeren de keuze om te dweilen of te schrobben. Hierbij is het effect ongeveer hetzelfde alleen is schrobben iets intenser. Dit kunt u doen met bijvoorbeeld een schrobmachine. Als u deze op de grond zet en hem inschakelt schrobt u hier de vloer heel grondig mee schoon. Dit komt door de ronddraaiende borstel welke al het vuil van de grond schrobt. Afhankelijk van het oppervlak wat u hiermee gaat schoonmaken kiest u een kleiner of juist groter model. Het is een simpel systeem wat ook door professionele schoonmaakbedrijven wordt gebruikt.

Een set uitkiezen

Wanneer u op zoek bent naar een goede set om uw tegels mee schoon te maken dan zijn er zat opties. Een erg goede optie is altijd een set voor tegels waarbij er gebruik gemaakt wordt van een microvezel mop. Omdat u hierbij geen middelen nodig heeft is dit geschikt voor elk soort tegel en zal deze nooit beschadigen. Deze sets zijn verkrijgbaar in verschillende soorten waarbij de inhoud varieert. Bekijk de inhoud van de sets en of deze bij u past. Als u nog geen microvezel mop in huis heeft is het aan te raden te kiezen voor een set met twee of meer van deze moppen.

Herstellen van uw tegels

Ook als u probeert uw tegels goed schoon te houden kan het met de tijd gebeuren dat er wat vlekken of verkleuringen zijn. Deze kunt u gelukkig weer helemaal weg krijgen en de vloer hiertegen beschermen met de juiste middelen. Deze zijn verkrijgbaar in het assortiment speciaal voor tegels. Hiermee zorgt u ervoor dat uw tegels er weer uitzien als nieuw en u kunt ze beschermen waardoor deze er in de toekomst beter uit zullen blijven zien.

Hele jaar mooie tegels

Het schoonmaken en onderhouden van tegels hoeft geen klus te zijn die urenlang duurt met een tegenvallend resultaat. Uw tegels kunnen er het hele jaar door uitzien alsof u ze net heeft laten leggen. Door gebruik te maken van professionele middelen zullen uw tegels er goed uit zien. Combineer reinigende middelen met die voor onderhoud en zorg ervoor dat uw tegelvloer opvalt om al de juiste redenen en niet door vlekken. Het is absoluut de moeite waard om hier een beetje van uw tijd in te steken.

Reacties

 • Placeholder

  Gerrald van Veghel

  Tuesday 26 / 03 / 2019 @ 21:03

  Beste,

  Ik heb u een mail gestuurd met specifieke info, mocht u nog vragen hebben vernemen we dat graag.

  Mvg.

 • Placeholder

  A Melissant

  Tuesday 26 / 03 / 2019 @ 10:26

  Wij hebben plavuizen. Donker van kleur. Maar in de loop van de jaren valt er wel eens iets op de vloer wat vlekken na laat.
  Wat we ook proberen ze komen steeds terug. Wat doe ik hieraan

 • Placeholder

  Gerrald van Veghel

  Tuesday 26 / 03 / 2019 @ 09:53

  Beste,

  Helaas voeren wij geen werkzaamheden uit bij onze klanten. Ik adviseer u een professioneel regionaal schoonmaakbedrijf voor dit soort klussen te benaderen.

 • Placeholder

  Carmelita

  Tuesday 26 / 03 / 2019 @ 11:33

  Graag willen wij onze vloer hooggand 60 vierkante meter laten reiningen.

  Ik zie u reactie tegemoet.

  Mvg

  Carmelita

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
ThuisSchoonmaken.nl 8.9 / 10 - 3379 Reviews @ KiyOh