Terug

 • Professionele schoonmaakartikelen
 • Gratis verzending vanaf € 99,-
 • Meer tijd voor jezelf

Houten vloer schoonmaken

Houten vloer schoonmaken

Veel mensen hebben houten vloeren in huis. Dan hebben we het niet over vloeren met een houtlook maar echt hout. Dit is net wat lastiger om schoon te maken en te onderhouden maar ziet er geweldig uit. Met het juiste onderhoud zijn echt houten vloeren zeer duurzaam en kunt u hier lang van genieten. Als u verder leest vertellen wij u meer over het schoonmaken van deze vloeren. Zo wordt het schoonmaken en onderhouden van houten vloeren een stuk makkelijker.

Gebruik maken van een goede dweilset

Als u een houten vloer wilt schoonmaken op een erg eenvoudige manier is een dweilset een goede optie. Hier zit eigenlijk alles in wat u nodig heeft om de vloeren goed schoon te maken. Afhankelijk van de set die u kiest zitten hier verschillende onderdelen bij. Er zit altijd een telescoopsteel met mop bij. Dit kunnen er ook meerdere zijn wat extra gemak verzorgd. Als de een in de was zit kunt u de ander nog gebruiken. Let wel op bij het aanschaffen van de set dat deze past bij wat u nodig heeft. Dit kan droog- of natgebruik zijn en sommige opties hebben zelfs een ingebouwd sprenklersysteem. Lees daarom altijd even goed voordat u gaat kiezen wat u nodig heeft.

Middelen voor houten vloeren

Bij houten vloeren is het erg belangrijk om deze goed te onderhouden. Hierdoor zal de kleur van de vloer het mooist blijven en wordt de kwaliteit behouden. Er zijn verschillende middelen welke gebruikt kunnen worden voor de vloer maar deze zijn niet allemaal geschikt voor hout. Bij elk product kunt u lezen voor welke vloeren dit geschikt is. Hierdoor voorkomt u dus vrij eenvoudig dat u het verkeerde middel gebruikt. Er zijn verschillende opties die geschikt zijn voor hout en dit er geweldig uit laten zien.

Dagelijks reinigen

Sommige vloeren zijn dagelijks makkelijk te reinigen en met andere vloeren is dit wat lastiger. Als u hout elke dag schoonmaakt met water kan het gaan uitzetten en er niet meer zo mooi uitzien. Dit kan relatief snel gebeuren waardoor het belangrijk is goed op te letten met wat u doet. Er zijn middelen en materialen welke speciaal ontwikkeld zijn voor dagelijkse reiniging. Hierbij gebruikt u wel water maar zo weinig mogelijk. Hierdoor voorkomt u dat het hout gaat opzetten en er niet meer uitziet zoals u ervan gewend bent.

Machines gebruiken op een houten vloer

Naast dweilen met een dweilset kunt u ook gebruik maken van machines voor het reinigen van de vloer. Hierbij kunt u denken aan verschillende apparaten die u hierbij helpen. Afhankelijk van het soort vuil kunt u verschillende machines gebruiken. Voor droog vuil en stof kunt u het beste gebruik maken van een stofzuiger. Deze zorgen ervoor dat al het losse vuil verdwijnt. Als u ook nat vuil wilt kunnen opzuigen heeft u een waterzuiger nodig. Dit is een machine welke vaak voor zowel nat als droog vuil gebruikt kan worden. Voor erg hardnekkig vuil maakt u gebruik van een schrobmachine. Deze is erg veelzijdig te gebruiken dus niet alleen op de houten vloeren. Hierdoor is dit een geweldige investering.

Reacties

 • Placeholder

  Gerrald van Veghel

  Tuesday 12 / 02 / 2019 @ 20:27

  Beste,

  Het verhuren van machines behoort helaas niet tot onze dienstverlening. Mijn advies is je te wenden tot een regionaal schoonmaakbedrijf en tot bedrijven als Boels.

  Succes!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
ThuisSchoonmaken.nl 8.9 / 10 - 3379 Reviews @ KiyOh