Terug

 • Professionele schoonmaakartikelen
 • Gratis verzending vanaf € 75,-
 • 14 dagen retourrecht

Keramische tegels schoonmaken doe je zo

Keramische tegels schoonmaken doe je zo

In dit artikel lees je alles over hoe je keramische tegels kunt schoonmaken. Daarbij worden niet alleen producten aanbevolen, maar wordt ook uitgelegd hoe je de tegels vervolgens het best kunt onderhouden voor optimaal resultaat.

Problemen bij keramische tegels schoonmaken

De klachten die vaak voorkomen zijn toch wel een vettige (glanzende) waas met daarin vlekken, vegen en voetstappen die eigenlijk niet te verwijderen zijn. Maar hoe kun je je keramische tegels dan wel goed schoonmaken? Het is vooral belangrijk om te weten dat het absoluut niet aan de tegel ligt, maar juist aan het onderhoud daarvan. Deze waas wordt veroorzaakt door het residu van reinigingsmiddelen en ''vuil'' dweilwater. Keramische tegels schoonmaken begint bij het verwijderen van de waas. Helaas zijn er weinig reinigingsmiddelen die deze waas kunnen oplossen. Echter hebben wij de Basisreiniger R voor je in het programma opgenomen. Met deze reiniger verwijder je met het grootste gemak de waas die je tegels een totaal ander uiterlijk hebben gegeven. 

Hoe kun je het best keramische tegels schoonmaken?

Om keramische tegels schoon te maken is het handig om de Basisreiniger R van Dr. Schutz te gebruiken. Verdun deze met water en zet de vloer vervolgens royaal met deze oplossing in. Zorg ervoor dat de oplossing vervolgens minimaal 10 minuten inwerkt. Is dat gebeurd? Schrob dan zeer rustig met een witte pad. Hierbij kun je er eventueel nog voor kiezen om vuile voegen te behandelen met een zachte borstel. Vervolgens zuig je het vuile water op en zet je de vloer weer royaal in met alleen schoon water. Ook dat zuigen we vervolgens weer op. Let op: op een andere manier droogmaken van je vloer dan met een waterzuiger heeft een zeer slecht effect op het eindresultaat. Het huren van een goede waterzuiger is dus eigenlijk een pré. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om deze te kopen, maar je zult hem niet vaak nodig hebben. Is het resultaat nog niet geheel naar wens? Dan dien je de behandeling opnieuw te doen. Hier kun je de werkwijze van de benodigde producten (waterzuigerdoodlebug houderuitschuifsteel en witte pad) downloaden. 
 

Keramische tegels schoonmaken: onderhouden

Wij begrijpen dat je je keramische tegels wilt schoonmaken en het liefst zo wilt houden. Hierbij is het wel belangrijk dat je een wekelijks of dagelijks onderhoud uitvoert. Dit kun je doen met de Thuisschoonmaken.nl Dweilset of met het Greenspeed Sprenkler Dweilsysteem. Het is belangrijk dat je bij het gebruik hiervan nooit de dweilen uitwringt, maar steeds een schone microvezeldweil- of mop gebruikt en deze uitwast in de wasmachine. Om keramische tegels optimaal schoon te maken, is het belangrijk dat je alleen schoon water gebruikt in de steel. Goed je vloer dweilen is anders dan zorgen dat de vloer vochtig wordt. Geef de microvezels de tijd om het vuil op te schrapen. Beweeg de dweil dan ook enkele malen over de vloer en gebruik zo min mogelijk water. Hier vind je een overzicht van onze dweilsets


Test om keramische tegels schoon te maken

Keramische tegels schoonmaken is iets wat niet zomaar lukt, maar waar je wel bepaalde producten nodig hebt. Voor deze probleemvloeren hebben we een Test Reinigingsset samengesteld waarmee je op een gedeelte van de vloer kunt testen voordat je een gehele reinigingsset aanschaft. Bekijk de details hierover.

Mocht je toch nog meer willen weten over keramische tegels schoon te maken? Neem dan contact met ons op. 

Reacties

 • Placeholder

  Gerrald van Veghel

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 19:31

  Betreft het hier een keramische tegel? Dan lijkt het er namelijk op dat de vervuiling (urine) nog niet geheel is op-/weg genomen. Spoelen met water lijkt me dan ook de remedi.

  Wanneer de urine echter door de toplaag van bijvoorbeeld zeep is gegaan lijkt het erop dat de 'bescherm'laag van producten is aangepast. Omdat weer één geheel te laten zijn adviseer ik de vloer geheel te reinigen met bij voorkeur het product basisreiniger R.

  Vervolgens kan de vloer weer voorzien worden van een zeep 'bescherm'laagje door bijvoorbeeld het product P324 Edelzeep van HMK te gebruiken.

  IK hoop je hiermee op weg te hebben geholpen.

  Met vriendelijke groet,
  Team ThuisSchoonmaken.nl

 • Placeholder

  Carolijn De leeuw

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 16:53

  Goede dag,

  Ik heb een antraciet grijze tegelvloer en mijn hond heeft binnen geplast nu zitten er 2 doffe plekken in mijn tegelvloer. Wat kan ik doen? Dweil nu met azijn. Bedankt vast!

 • Placeholder

  Gerrald van Veghel

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 22:01

  Beste,

  Ja het is mogelijk dit product te gebruiken in een machine. Houdt inderdaad wel rekening met (extra) schuimvoring. Wellicht biedt een ontschuimer (indien het extreem is, (ik ken de machine namelijk niet) een oplossing.

  Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik dat graag.

  ThuisSchoonmaken.nl
  Gerrald van Veghel

 • Placeholder

  Judith

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 20:03

  Kan dit product ook in een karcher floorcleaner of gaat het dan schuimen?
  Groetjes Judith

 • Placeholder

  Gerrald van Veghel

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 08:02

  Waarschijnlijk zit de kras dan inderdaad in de zeeplaag. Het testreinigingssetje zal de zeeplaag doen oplossen.

 • Placeholder

  Jorieke

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 15:20

  Zelfde probleem inderdaad bij onze mosa matgrijze tegels! Voetstappen, strepen, vlekken van schoonmaakmiddel etc zijn er nog steeds na het dweilen! Echter sinds klein jaar hebben we een hond, nu vloer ook vol krassen van nagels. Kras niet in tegel zelf. Helpt reinigingsset hier ook tegen?

 • Placeholder

  Gerrald van Veghel

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 22:45

  Beste probeer eens de testreinigingsset, wellicht biedt het voor u ook de oplossing.
  U vindt het setje hier: https://www.thuisschoonmaken.nl/nl/test-reinigingsset.html

 • Placeholder

  dc

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 13:09

  Ook hier een Mosa donkerbruine badkamervloer. Lamel tegels van 20x60. Tranen vanaf dag 1 ( nu al 6 jaar) na het dweilen, voor het dweilen , aantrekken op de knieeen schoonmaken enz enz enz .Gelukkig alles wat ik hier lees is hier ook van toepassing. Voeten katten pootjes enz enz enz Is het een verschrikking om te zien. Vette vlekken die alleen maar dikker worden. Dan droogt de vloer weer op nog erger. De katten poten vet vet vet. Deze ruimte begint een fobie voor mij te worden . Het dure geld wat we eraan uit hebben gegeven Spijt als haren op mijn hoofd. Had ik maar een gewone basis tegel bij de praxis uitgezocht in die tijd. Had me een hoop werk frustratie en eindelijk een keer een nette badkamer opgeleverd.

 • Placeholder

  Gerrald van Veghel

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 11:36

  Jenny,

  Water is de remedie. Spoelen, spoelen spoelen. Wellicht een idee om daarbij een waterzuiger te gebruiken. Zet de vloer rijkelijk in met water, even de vervuiling losweken/scrobben en het vuile water opnemen. Succes gewenst!

  Met vriendelijke groet,
  ThuisSchoonnmaken.nl

  Gerrald van Veghel

 • Placeholder

  Gerrald van Veghel

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 11:34

  Beste Roy,

  Wellicht is de scrub mop (hierin zitten wat hardere polyester vezels in verwerkt) een optie.

  Je vind hem hier:
  https://www.thuisschoonmaken.nl/nl/greenspeed-scrubmop.html

  Met vriendelijke groet,
  ThuisSchoonmaken.nl

  Gerrald van Veghel

 • Placeholder

  Gerrald van Veghel

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 11:33

  BEste,

  Ja, dat zou kunnen. Bij verhuur bedrijven zoals Boels kun je makkelijk een handzame schrobmachine en waterzuiger huren waardoor deze klus stukken eenvoudiger wordt.

  Succes!

  Met vriendelijke groet,
  ThuisSchoonmaken.nl

  Gerrald van Veghel

 • Placeholder

  Gerrald van Veghel

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 11:31

  Beste,

  Kijk eens hier:
  https://www.thuisschoonmaken.nl/nl/test-reinigingsset.html

  Met vriendelijke groet,
  ThuisSchoonmaken.nl

  Gerrald van Veghel

 • Placeholder

  Vogel

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 20:39

  Vorig jaar de vloer met dit middel schoongemaakt, wauw wat een mooi resultaat! Het was veel werk: rij voor rij tegels boenen op handen en knieeen. Dat moet makkelijker kunnen. Kan dir bijvoorbeeld met een boenmachine? Hoe kun ke dan het beste te werk gaan? Na een jaar wordt de vloer weer wat vlekkeriger, dus een keer per jaar met dit middel en de vloer ziet er fantastisch uit!

 • Placeholder

  Roy van Goor

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 17:01

  Hoi,
  We hebben ook een tegelvloer..( mat) en worden gek van de vlekken,voetstappen en strepen. Niet schoon te krijgen en zelfs als er gedweild is zie je het verschil niet. Hoe is die testset te verkrijgen? mvgr

 • Placeholder

  Wilma

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 14:55

  Hallo,
  Graag zou ik een proefsetje voor de keramische vloer te ontvetten en te onderhouden willen bestellen.
  Onze vloer is met geen middel schoon te krijgen, hebben ook last van voetafdrukken en kringen.

  Met vriendelijke groeten,
  Wilma Jacobs

 • Placeholder

  Jenny

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 07:45

  We hebben matte grijze mosa tegels ik wilde het schoonmaken en had hg tegelreiniger gekocht. Nou heb ik het onverdund op de tegl gedaan met spons en daarna met doek schoonn lopen maken. Tot mijn hele grote schrik heb ik nu hele erge vlekken op de grond die ik er absoluut niet uit krijg ben ten einde raad. Je ziet precies hoe ik met spons heb shoongemaakt heb ket water helentijd geprobeerd het weg te krijgen was 2 uur bezig maar zodra het droog is zie je alle vlekken. Wat moet ik doen ???!!!! Ben echt ten einde raad

 • Placeholder

  Vicky

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 20:35

  Beste thuis schoonmaken,

  Wij hebben sinds een jaar een antraciete keramische tegelvloer. Toch merken we nu dat er vlekken intrekken. Dit gebeurd al wanneer we de dwijlemmer nat is en deze te lang op een plek blijft staan. Nu is er laatst een fles rosé wijn gevallen en gelijk opgeruimd maar helaas is nu precies op de vloer te zien waar en hoe deze terecht is gekomen (spetters en al). Zou het test middel hier de oplossing voor zijn of zouden we op zoek moeten gaan naar wat sterkers..?
  Ik hoor graag van u!

 • Placeholder

  G

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 19:31

  Yes, ik kan het jaar 2017 in met een schone vloer.
  Na jaren van ellende, duizend adviezen, en vele uren gebogen over mijn mosa vloer, nu eindelijk het goede middel gevonden.
  DR. Schultz basis r! Het helpt echt nu geen vette waas meer. De vele andere flessen van een ander merk gaan de prullenbak in.
  Dit wordt een prachtig schoon jaar! G

 • Placeholder

  Gerrald van Veghel

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 13:07

  Nou, dat lijkt me nogal een klus! Ik zou u toch willen aan raden ons test reinigingssetje eens te proberen. Lijkt me stukken minder intensief werk en tijdrovend!

 • Placeholder

  Moontje

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 11:54

  Ik heb inmiddels 6 jaar een donkerbruine mosa vloer (60x60) liggen. Inderdaad die vlekken. Ik maak hem nu 2 keer in een jaar schoon met cif met chloor erin. Ik ga op mijn knieën door de kamer en maak tegel voor tegel schoon. Een paar druppels cif erop dan met een nat microveldoekje uit vegen en een daarna schoonmaken met een ander doekje. Het is even een klus, maar als je je een uurtje druk maakt, ben je echt al een heel eind. Zorg er wel voor dat je meerdere doekjes in de buurt hebt, zodat je regelmatig een schone kan pakken. Na ongeveer 3 tegels spoel je elke keer het doekje grondig uit. Daarna ziet mijn vloer er echt weer als nieuw uit en wordt ook niet snel vies. Ik dweil hem altijd alleen met water.

 • Placeholder

  Gerrald van Veghel

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 22:02

  Yvonne, probeer eens ons test reinigingssetje. Wellicht levert dat een goed resultaat op!

 • Placeholder

  Yvonne vanderauwera

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 21:20

  Problemen met altijd plekken op de vloer

 • Placeholder

  Helmie

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 17:21

  Ongelofelijk dat na 10 jaar ergernis Mosa tegelvloer eindelijk een oplossing heb gevonden. Mocht je een Mosa tegel vloer hebben met een vettige waas waar op alles te zien is. Koop dit product gerust uw vloer is na enige inspanning .....schoon... hoe onwerkelijk het ook klinkt het is echt waar.

 • Placeholder

  Gerrald van Veghel

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 00:00

  Beste Rody,

  Wanneer je tegel weer kraakhelder is adviseren we je te dweilen met alleen water en een goede microvezelmop. Alvorens dat te kunnen adviseren we je de vloer grondig te reinigen met Dr. Schutz Basis reiniger R.

  Tip: probeer eerst eens onze test reinigingsset om te bezien hoe dit product werkt op jouw vloer en vervuiling.

 • Placeholder

  R. vd Ende

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 16:36

  Hier heb ik ook antraciet grijze tegels liggen van mosa. Wat een spijt heb ik daarvan zeg! Ook al van alles geprobeerd, nu lees ik hier dat je geen schoonmaakspul mag gebruiken op deze tegels? Waar moet ik het dan mee schoonmaken? Ik hoop graag tips te krijgen ;-)

 • Placeholder

  Chantal Vermolen

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 14:24

  Wij hebben een half jaar geleden een huis gekocht. De vloer lag er al in. Toen nog mooi. Nu de keramische tegels met van alles geprobeerd schoon te maken, maar niets werkt. Ook een Kärcher stoom apparaat niet. Heeft u een oplossing?
  Grt chantal

 • Placeholder

  Peggy Scheffer

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 08:06

  Ik werd geattendeerd op deze website. Heb de Mosa Terra XXL tegels nu 6,5 jaar, en na de bouw nog nooit een schone vloer gehad. Ook na 2x schrobben met professionele reinigingsmiddelen en een zuigschrobmachine...was t niet helemaal weg. En daarna bouwde het residu zich weer even snel op. Ik dweil met de Greenspeed, alleen water.. maar toch dat residu. Het is al die jaren een doorn in het oog en heb echt spijt van de vloer. Ik hoop dat dit middel wel gaat helpen. Ben heel benieuwd. Ik ga t nu bestellen. Het resultaat laat ik weten.

 • Placeholder

  Gerrald van Veghel

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 21:42

  Dag Marieke,

  Is de compacte schrob-/zuigmachine van Cleanfix wellicht een idee? Of streeft dit je doel voorbij? Je vind hem hier: http://www.thuisschoonmaken.nl/nl/cleanfix-schrob-zuigmachine-ra-300-e.html

 • Placeholder

  Marieke

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 21:01

  Wij hebben een Aziatisch hardsteen vloer.(plm 200m2)
  Wij zoeken een reinigigmachine om niet meer te hoeven dweilen met de hand.
  Kan iemand ons adviseren??
  Ik hoor het graag!!

 • Placeholder

  Gerrald van Veghel

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 12:33

  Beste Ineke,

  Door de volgende gebruiksaanwijzing te volgen mag het geen probleem zijn. Wellicht is het sowieso verstandiger om de vloerverwarming uit te schakelen.

  https://static.webshopapp.com/shops/011563/files/020351345/gebruiksaanwijzing-test-reinigingsset-voor-grondig.pdf

 • Placeholder

  I. Bakker

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 11:57

  Wij hebben een matte tegelvloer die streperig blijft na het schoonmaken met een stoomreiniger of gewoon dweilen. Ik heb uw reactie gelezen over de schhonmaakartikelen waarvoor je moet oppassen dat het niet te lang op blijft zitten zodat het opdroogt nu hebben wij vloerverwarming . Hoe lossen we dit op?

 • Placeholder

  gino

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 18:14

  wij staan op het punt er een grindvloer overheen te smeren
  wil dit nog als laatste redmiddel proberen
  wij hebben echt al van alles geprobeerd
  mooie tegel maar pfffffff

  ik hoop dat het werkt

 • Placeholder

  Angel Nellen

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 14:53

  Ik raad u aan om voor u natuursteen vloer eerst even met ons contact op te nemen. Het blog gaat namelijk over keramische tegels.

 • Placeholder

  Janneke

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 09:49

  Ik zou graag een proef setje willen bestellen. Onze natuursteenvloer zit onder de witte vlekken. .krijgen het niet meer schoon.

 • Placeholder

  Brenda Riemens

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 14:06

  Ook mosa tegels met vlekken erin die ik niet meer eruit kreeg. Echt vanalles geprobeerd maar niks hielp. Ik werd er gek van en zoveel ergenis!Na het lezen van de reacties had ik zoiets van toch maar eens de Basisreiniger R proberen! En ik ben zo blij met het resultaat, geen vlek meer te bekennen! De vloer ziet als nieuw uit!! Super schoonmaakmiddel! Top!!!

 • Placeholder

  Angel Nellen

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 23:28

  Het is mogelijk om de tegel en de voeg te impregneren met HMK S234. Hierdoor wordt het oppervlak waterafstotend. Vuil zal dan ook minder goed hechten. Of en hoe goed dit werkt zal per tegelsoort verschillend zijn. Test dan ook altijd op een onopvallende plek.

  Op een juiste manier dweilen is echter altijd aan te raden!

 • Placeholder

  js

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 10:47

  Ook ik herken het probleem van de vloer, verschrikkelijk. Dat had men bij de verkoop van deze tegel moeten melden dan was ik er nooit aan begonnen. Mijn vraag is als volgt: als ik straks de vloer weer netjes heb, kan ik hem dan impregneren zodat het vuil niet aan de ceramische tegel kan hechten? Zo ja waarmee moet ik impregneren. Of is dat iets wat ik absoluut niet moet doen?

 • Placeholder

  Yvette

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 21:45

  Ik herken t probleem. Zou graag een proefsetje bestellen..

 • Placeholder

  Gerrald van Veghel

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 22:26

  Hoi Maria,

  Probeer eens ons test reinigingssetje. In de sprayflacon zullen we 500 ml gereed schrobproduct voor je aanmaken wat je kan testen op jullie specifieke vloer. Ik durf voor 95% zeker te zeggen dat het product de vervuiling zal verwijderen.

 • Placeholder

  Maria van Bommekl

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 19:13

  Wij hebben in ons nieuwe huis ook de mosa terra Maastricht en het is werkelijk een drama.
  Heb eerst de vloer met allesreiniger ( neutral) gedweild en met schoonmaakazijn maar er blijven vreselijke vlekken achter. Ik vind dat onze verkopers ons hier wel voor hadden moeten waarschuwen. Nu is het te laat en vraag heel vriendelijk om een goed en degelijk advies. bvd

 • Placeholder

  D. de Bres

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 08:57

  We hebben de testset basisreiniger ontvangen en direct uitgeprobeerd. Alle vlekken zijn weg en de vloer ziet er weer uit als nieuw. Zelfs de bijtvlekken van braaksel van de katten zijn weg, en daar had ik mijn twijfels over. Geweldig product en makkelijk toe te passen. TOP!

 • Placeholder

  Angel Nellen

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 23:06

  Wanneer het een keramische tegel betreft is de kans zeer groot dat deze vlekken niet in de tegel zitten maar in de laag die door dweilen en het normale gebruik op de tegel is gekomen.
  Om hier zekerheid over te krijgen adviseer ik om met de testset een proef te zetten. Uiteraard mag u ook telefonisch contact op nemen voor advies.

 • Placeholder

  D. De Bres

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 14:14

  Wij hebben ook een mat grijze tegelvloer. Wij hebben katten die regelmatig braaksel achter laten. Onze tegelvloer zit vol met van die uitbijtvlekken. Is daar iets tegen te doen?

 • Placeholder

  Gerrald van Veghel

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 09:09

  Dag Robert,
  Het gaat erom dat al de vervuiling goed word weggenomen. Als dat mogelijk is op een andere manier (door het bijv. op te nemen met een dweil ) is dat ook mogelijk. Belangrijk is dat er geen vervuiling, een restant aan chemie of vuil water achter blijft! Zodat de tegel weer geheel neutraal en volledig ontdaan van vet, kalk of zeeplagen is.

 • Placeholder

  robert

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 09:48

  hier hetzelfde probleem!

  Is het absoluut niet mogelijk om de vloer droog te maken zonder een waterzuiger? bijvoorbeeld na-dweilen met steeds een emmer schoon water?

 • Placeholder

  Kathelijn

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 16:01

  Beste,

  Sinds 2,5 jaar hebben wij een antraciet grijze tegelvloer van Mosa Terra Maestricht, een mooie vloer maar alles behalve het onderhoudsvriendelijke wat ik ervan verwachtte. We hebben tot twee maal toe de cementsluier moeten verwijderen. Echter krijg ik de waas die over de vloer ligt niet meer weg. Kleine "krasjes" aan de oppervlakte van kattenpootjes, blote voetafdrukken, schoenafdrukken van natte schoenen, sokafdrukken blijven zichtbaar. Ook het gebruik van schoonmaakazijn mag niet baten.

  Ik houd de vloer schoon met (uiteraard) stofzuigen en een stoomreiniger met alleen water. De fout die ik in het begin heb gemaakt is het wassen van de vloerdoeken met wasverzachter. Ondertussen word ik zeer verdrietig en gefrustreerd van deze vloer!

  Een lang verhaal met de vraag of iemand deze problemen herkent en hoe de ervaringen zijn met het grondig reinigen van deze tegels zoals omschreven. Dank je wel.

  Groet, Kathelijn

 • Placeholder

  Gerrald van Veghel

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 08:18

  Dag Nelleke,

  Wat een gedoe allemaal. Wellicht toch maar eens de test reinigingsset proberen voordat je met 'zware' machines in de weer gaat? Ik hoor graag van je. Voor eventuele toelichting kun je ons bereiken via het contactformulier.

  Met vriendelijke groet,
  ThuisSchoonmaken.nl

  Gerrald van Veghel

 • Placeholder

  van Middelkoop

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 16:18

  Heb sinds december een nieuwe plavuizen vloer ( SAHARA PRETO). Het dweilen deed ik eerste weken met gewoon Ajax, toen ik contact opnam met het bedrijf, werd er gezegd dat ik moest overstappen op schoonmaakazijn. Op mijn vloer lijkt een vette laag te zitten en ook zitten er vage strepen op de tegel. Maar dit werd niet beter!! Bij het bedrijf een flacon meegekregen reinigingsmiddel fila ps/87. Dit moest echt helpen. Maar helaas een grote ellende!! Het is een drama om streeploos te dweilen en alles zie je er op!! Nu is vertegenwoordiger geweest en moet ik met een boenmachine aan de gang, met een oplossing van fila ps 87. De vertegenwoordiger zegt dat de vloer wel schoon is, maar ik vind het echt verschrikkelijk!!

 • Placeholder

  Angel Nellen | ThuisSchoonmaken.nl

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 17:19

  Beste Ellen,
  Vervelend dat je zo'n probleem met je vloer hebt. Toch ben ik overtuigd dat het opgelost kan worden! Echter zul je daarna toch moeten dweilen met microvezel en water, wellicht heb je in jullie geval wel wat meer dweilen nodig.

  Ik heb zo een reinigingsplan geschreven voor een kapperszaak waar men ook altijd problemen had. Zou u zo vriendelijk willen zijn om uw telefoonnummer te mailen zodat ik contact met u kan opnemen?

  Ik hoor graag van u.

  Met vriendelijke groet,
  Angel Nellen

 • Placeholder

  Ellen

  Sunday 26 / 11 / 2017 @ 16:06

  Wij hebben ook de mosa vloer
  En ik ben er helemaal klaar mee, vorig jaar door een bedrijf de residu laten verwijderen maar na 3 weken begon de ellende alweer....
  Ik moet nu echt 3 maal per week dweilen en nog ziet het er smerig uit.
  Het liefst haal ik de vloer er vandaag nog uit.
  Als je even iets weghaalt met een normaal sopje wordt het een vlek.
  Aangeraden werd met water te dweilen, maar met 2 kinderen en kat is dit niet te doen.
  Als mijn kinderen met vieze sokken binnen lopen zie je allemaal afdrukken en water druppels worden ook vlekken, iedereen trekt zijn schoenen uit bij binnenkomst omdat de voetstappen niet te verwijderen zijn.
  Werkt dit spul echt? En zonder moeite? Kan het bijna niet geloven...

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
ThuisSchoonmaken.nl 9,1 / 10 - 2187 Reviews @ KiyOh