• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Biogroen (4)

Toepassing
Vervuiling
Sale
 Biogroen groene aanslag verwijderaar
Biogroen groene aanslag verwijderaar
€22,95 €21,50
Biogroen groene aanslag verwijderaar
€49,75
Sale
 Biogroen (fles à 2 liter) + Eurom Rugspuit
Biogroen (fles à 2 liter) + Eurom Rugspuit
€59,90 €49,95
Sale
 Biogroen (fles à 2 liter) + drukspuit op wielen
Biogroen (fles à 2 liter) + drukspuit op wielen
€64,95 €56,95
Toon 1 - 4 van 4

Biogroen

Niets zo vervelend als groene aanslag op terrastegels, looppaden of rondom de vijver. Groene aanslag is hardnekkig en blijft vaak terugkeren, vooral na de natte herfst en wintermaanden. Biogroen werkt effectief tegen algenaanslag en impregneert, waardoor nieuwe aanslag minder snel terugkeert. Bij ThuisSchoonmaken.nl vindt u de beste producten tegen groene aanslag. Naast het bekende Biomos, dat werkt tegen algen en mossen, hebben we sinds 2014 ook Biogroen in ons assortiment. Een professioneel product tegen een voordelige prijs, dat is Biogroen.

Het ontstaan van groene aanslag

Groene aanslag ontstaat op vochtige plekken waar weinig zon komt. Dit is vaak op het schaduwrijke terras, onder de overkapping, rondom vijvers en zwembaden of onder bomen en struiken. Wanneer het water op het terras moeilijk wegloopt, dan ontstaat hier sneller een groene aanslag. Dit komt voornamelijk in het najaar voor, wanneer het veel regent.

Groene aanslag bestaat uit algen, die een glibberige laag veroorzaken. Soms ontstaat deze aanslag ook uit mossen, deze zijn wat dikker en hebben een zachtere structuur. Naast het verwijderen van algen en mossen is het ook belangrijk om de oorzaak te verhelpen. Zorg daarom voor voldoende lichtinval en een goede afwatering tijdens de herfstmaanden, zodat groene aanslag minder snel terugkeert. Daarnaast is het gebruik van Biogroen aan te raden, omdat het reinigt en impregneert in één behandeling.

De werking van Biogroen

Biogroen is een krachtige groene aanslagverwijderaar dat geschikt is voor gebruik op tegels, schutting, balkon en het dak. Het bevat dezelfde werkzame stof als Biomos, namelijk didecyldimethyl. Dit is een aminozout dat algen doodt, maar ook schimmels en bacteriën. Biogroen wordt gebruikt voor het verwijderen van algen en mossen op verschillende ondergronden. De werkzame stof wordt binnen de industrie toegepast in houtbeschermingsmiddelen. Het is een krachtig reinigingsproduct voor hardnekkige aanslag in de tuin, op het erf of op het dak.

Verwijderen van aanslag zonder schrobben

Biogroen is zo krachtig, dat het niet nodig is om te schrobben of gebruik te maken van een hogedrukspuit. Verdun Biogroen met water, gebruik hiervoor een verhouding van minimaal 1 op 40. Biogroen is eenvoudig aan te brengen met een nevelspuit of gieter. Het product moet minimaal 15 minuten inwerken, het is daarom belangrijk om het oppervlak voldoende nat te maken. Na enkele dagen verdwijnt de groene aanslag vanzelf.

Het voordeel van Biogroen is dat het niet alleen reinigt maar ook impregneert. Er blijft een onzichtbaar laagje achter dat nieuwe aanslag voorkomt. In veel gevallen is de ondergrond gedurende een half jaar tot wel 1 jaar goed beschermd tegen het terugkeren van groene aanslag. Hiermee blijft het terras, balkon, kozijn of dak langdurig mooi. Bovendien zorgt het voor extra veiligheid, omdat groene aanslag glad aanvoelt en vaak voor valpartijen zorgt.

Let op, veel mensen verwijderen groene aanslag door middel van een hogedrukspuit en een harde bezem. Dit is echter een tijdelijke oplossing, omdat door deze methode de tegels ruwer worden. Als gevolg hiervan komt groene aanslag nog sneller terug. Maak daarom altijd gebruik van het milde Biogroen zonder gebruik te maken van schrobben of de hogedrukspuit.

Biogroen is milieuvriendelijk

Met hart voor de natuur zijn we altijd op zoek naar milieuvriendelijke oplossingen. Biogroen is een milieuvriendelijk product en in verdunde toestand niet agressief voor de ondergrond. Het is PH neutraal, waarmee het veilig is voor alle ondergronden. Gebruik Biogroen dan ook op alle oppervlakken die te maken hebben met een vervelende of hardnekkige groene aanslag. Vergeet hierbij ook niet de houten schutting, houten tuinmeubilair of stenen tuinbeelden.

Biogroen met drukspuit

De groene aanslagverwijderaar van Biogroen is verkrijgbaar in flessen van 2 liter of 5 liter. Daarnaast hebben we het voordelige combipakket Biogroen met drukspuit. Hierbij heeft u de keuze uit een drukspuit op wielen of de Eurom rugspuit. Met behulp van deze spuit vernevelt u Biogroen op eenvoudige wijze.

Biogroen is ruim 30% voordeliger als Biomos, terwijl het dezelfde werkzame stof bevat. Biogroen is dan ook een uitstekende keuze voor prijsbewuste mensen. Gebruik het om uw terras of erf stralend schoon te krijgen. Gebruik voor het verwijderen van aanslag bij de vijver het diervriendelijke product AlgaVelan. Bij ThuisSchoonmaken.nl vindt u altijd de beste producten voor het schoonmaken van uw woning, terras en tuin.