• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Biomos (3)

Toepassing
Vervuiling
Biomos groene aanslag verwijderaar
€32,95
Sale
 Biomos (2 flessen) + rugspuit
Biomos (2 flessen) + rugspuit
€76,95 €58,95
Sale
 Biomos (2 flessen) + drukspuit op wielen
Biomos (2 flessen) + drukspuit op wielen
€81,45 €64,95
Toon 1 - 3 van 3

Biomos

Biomos is een professioneel product dat al vele jaren gebruikt wordt voor het verwijderen van groene aanslag en mossen. Het wordt zowel door de professionele hovenier als door de particulier ingezet. ThuisSchoonmaken.nl heeft Biomos al jaren in het assortiment, we staan dan ook volledig achter dit product. Het is veilig in gebruik, PH neutraal en kan worden toegepast op verschillende ondergronden. Bovendien zorgt Biomos voor een langdurige bescherming tegen groene aanslag.

Biomos is milieuvriendelijk

Bij het verwijderen van algen en mossen wordt er vaak gebruik gemaakt van agressieve middelen of zeepproducten. Biomos is niet alleen doeltreffend maar werkt ook mild voor verschillende ondergronden. Bij verdund gebruik is Biomos mild voor tegels, hout of dakpannen. Daarom wordt het product ingezet door hovenier, schilders en schoonmaakbedrijven.

Voorkomen van groene aanslag

Overal in de tuin kan deze aanslag ontstaan. Dit is niet altijd te voorkomen: op vochtige plaatsen waar weinig zonlicht komt zal groene aanslag sneller verschijnen. Groene aanslag bestaat uit algen en mossen. Algen veroorzaken gladheid op terrassen en looppaden. Mossen voelen wat zachter aan en zijn ook wat dikker. Algen en mossen zijn hardnekkig en keren vooral in de natte herfstmaanden snel terug.

Het weren van groene aanslag kan door te zorgen voor voldoende zonlicht en daglicht. Daarnaast is het belangrijk om een vochtige omgeving te voorkomen. Wanneer er water op het terras blijft staan, is het belangrijk om voor een afwatering te zorgen. Dit kan door het terras te verhogen of af te laten lopen. Biomos is een effectieve manier om niet alleen groene aanslag te verwijderen, maar ook langdurig te weren.

Geschikt voor verschillende ondergronden

Groene aanslag komt het vaakst voor op het terras, looppaden, op kozijnen, rondom zwembaden en op het dak. Algen en mossen verschijnen vaak al binnen een jaar en wordt met het verstrijken van de jaren steeds erger. Biomos is PH neutraal, waardoor het veilig is voor alle voorkomende ondergronden zoals hout, tegels en steen. Biomos is dan ook niet alleen geschikt voor het terras of balkon, maar ook voor houten schuttingen, tuinmeubilair, houten kozijnen en dierenverblijven.

Gebruik van Biomos

We raden het gebruik van een hogedrukspuit of schrobber sterk af. Veel mensen maken hier het terras of het dak mee schoon. Het nadeel van deze werkwijze is het snel terugkeren van groene aanslag, omdat de ondergrond ruwer wordt bij gebruik van een schrobber en hogedrukspuit. Biomos wordt verdund in een verhouding van 1 op 40, maar kan ook geconcentreerder of meer verdund worden. Het is hierbij belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid aanslag en hier de concentratie Biomos op af te stemmen.

Breng Biomos verdund in een nevelspuit aan. Het is belangrijk dat Biomos minimaal 15 minuten kan inwerken. Om voortijdig indrogen te voorkomen, spuit u voldoende verdunde Biomos op de ondergrond. Let op met warm en zonnig weer, omdat het product dan sneller verdampt. Na gebruik zult u merken dat groene aanslag binnen enkele dagen verdwijnt. Dit wordt veroorzaakt door de werkzame stof didecyldimethyl in Biomos. Dit ammoniumzout verstikt mossen en algen, waardoor deze afsterven. Blijft er een restlaag van mossen en algen achter, dan is dit eenvoudig te verwijderen door middel van het afspuiten van de ondergrond. In de meeste gevallen zal de regen alle groene aanslag wegspoelen. Het is belangrijk om bij gebruik van Biomos op daken de dakgoot na gebruik te controleren. Vaak komt er veel organisch afval in de goot terecht, waardoor de afwatering kan verstoppen.

Biomos is de beste keus bij groene aanslag

Biomos reinigt alle ondergronden, waardoor groene aanslag snel verdwijnt. Bovendien laat het een impregneer laag achter. Hierdoor ontstaat er een langdurige bescherming tegen het ontstaan van nieuwe groene aanslag. Biomos werkt arbeidsbesparend dankzij de krachtige werking. Zonder schrobben of het gebruik van een hogedrukspuit verdwijnt aanslag als sneeuw voor de zon.

Het product is verkrijgbaar in flessen van 1 liter. Bij ThuisSchoonmaken.nl vindt u voordeelpakketten als set van 2 flessen, eventueel voorzien met drukspuit op wielen of een rugspuit. Dankzij dit voordeelparket verwijdert u groene aanslag op een voordelige en effectieve manier.